Expositie Mathy Engelen

zaterdag 19 augustus 2017 16:52
Expositie Mathy Engelen

Mathy Engelen zijn passie voor architectuur en natuur komt samen wanneer hij zich neerzet op de juiste plek om een prachtig zicht op papier te vertalen. Speciaal voor deze expositie komt hij met veel Maastrichtse
stadsgezichten. Van 9 juli tot 19 augustus kunt u op ons priesterkoor de prachtige pentekeningen en aquarellen van Mathy Engelen bekijken. 

Over Mathy Engelen
Mathy Engelen is van oorsprong architect en hij verdiept zich in zijn
pentekeningen dan ook vooral in het lijnenspel van de historische gebouwen en stadsgezichten. Minitieus en tot in detail legt hij zijn decor vast. Later worden deze pentekeningen ingekleurd tot kleurrijke aquarellen.

Vele Limburgse steden, waaronder Maastricht, Roermond en Sittard, heeft
Mathy al geschilderd, maar ook de Groote Markt in Brussel heeft hij
gedetailleerd vastgelegd.

Mathy werkt het liefst op locatie en krijgt dan ook nogal eens wat aanspraak van wildvreemde voorbijgangers. Dit vindt hij het leuke van zijn werk.

 

Veel belangstelling
Er is veel belangstelling voor de kleurrijke werken van Mathy Engelen. Zijn werken werden al op verschillende plekken geëxposeerd. Daarnaast tekent hij ook live op evenementen, zoals tijdens de viering van Quatorze Juilliet in het Maastrichtse Jekerkwartier. De kunstwerken van Mathy sieren ook verschillende hotelkamers en vergaderzalen, zoals bijvoorbeeld in Grand Hotel Ter Duin in Brugh-Haamstede. Ook ontwierp hij een speciaal etiket voor de voortreffelijke chardonnay Cuvée Lanaken van Château Pietersheim.

Arbeidsintensieve werkwijze
Het werk van Mathy Engelen is arbeidsintensief. Hij maakt eerst de pentekening en vervolgens wordt er van de tekening een zeefdruk gemaakt. Die kleurt hij dan in met waterverf, zodat als eindproduct een unieke aquarel ontstaat.

 

pro-mbooks3 : libris