optreden gemengd zangkoor Chordanova

zaterdag 8 juli 2017 11:00
optreden  gemengd zangkoor Chordanova

Zaterdag 8 juli om 12.00 uur kunt u komen luisteren naar een optreden van gemengd zangkoor Chordanova

 

 Chordanova is een 27 jaar jong gemengd koor met een mooie stemverdeling van 15 sopranen, 13 alten, 10 tenoren en 8 bassen. Ze doen hun best per jaar zo’n 4 a 5 uitvoeringen te geven waarbij ze streven naar een sterk wisselend repertoire per uitvoering, maar wel thematisch ingedeeld. Zo blijven hun concerten elke keer weer verrassend en trekken hierdoor, mede door de kwaliteit, altijd volle zalen. Chordanova is een koor dat graag kwalitatief goede optredens geeft. Plezier beleven aan het zingen is het voornaamste uitgangspunt. Dat daarnaast de sociale ontmoeting van minstens evenveel belang is, mag blijken uit het succes van diverse koorfeesten en buitenlandse reizen. Naast de eigen concerten wordt Chordanova ook met regelmaat en zelden tevergeefs gevraagd deel te nemen aan de optredens van collega amateurverenigingen uit Oosterhout.

 

Dirente Marcella van der Heijde (1990) voltooide in 2012 haar studie muziektherapie aan de Hogeschool Leiden. Tijdens haar studie volgde zij koordirectielessen bij Patrick van der Linden en zij verbreedde daarna haar muzikale horizon d.m.v. de één jarige pre-master Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. In 2014 nam zij actief deel aan de Kurt Thomas Cursus in de groep voor koor en instrumentaal ensemble. In 2015 rondde zij de Meerjarige Dirigenten Opleiding in Utrecht cum laude af. Momenteel studeert Marcella koordirectie aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek. Marcella is naast dirigent van  Gemengd koor Chordanova (Oosterhout) ook dirigent bij Vocaal Ensemble Treble & Bass (Oosterhout) en Christelijk Gemengd koor Zanglust (Pernis-Rotterdam). Naast haar werk als dirigent is Marcella als muziektherapeut werkzaam in haar eigen praktijk (www.conmoto-muziektherapie.nl) en in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam.

 

De begeleider Leon Schenkels is onlosmakelijk verbonden met Chordanova. Voordat Leon in 1979 aan het Rotterdams Conservatorium afstudeerde had hij nog even de gedachte voetballer of psychiater te worden. De muziek echter voerde uiteindelijk de boventoon. Naast het pianoles geven interesseert hij zich in grote mate voor het dirigeren. Begin 1989 zocht hij naar een kwalitatieve opvulling van de lacune tussen jeugdkoren en de diverse ouderenkoren. Na jarenlang de dirigent bij Chordanova te zijn geweest, begeleidt hij Chordanova nu als vaste pianist.

pro-mbooks2 : libris