Schrijfactie Amnesty International

dinsdag 4 juli 2017 12:00
Schrijfactie Amnesty International

Ook dit jaar organiseert Amnesty Maastricht in samenwerking met  Boekhandel Dominicanen een schrijf-actie. Op dinsdag 4 juli zijn de mensen van Amnesty van 12.00-17.00 uur in de boekhandel aanwezig. 

Het thema van de schrijfactie dit jaar is: “Mensenrechtenverdedigers”.

 

Mensenrechten-verdedigers vind je in alle geledingen van de maatschappij; ze zijn bijvoorbeeld journalist, arbeider of leraar. Waarom is aandacht voor mensenrechten-verdedigers nu nodig? Uit een recent Amnesty-onderzoek blijkt dat zij overal ter wereld grote risico’s lopen.

Een voorbeeld daarvan is Tep Vanny, zij was de spil in protesten rondom het meer in Phnom Penh in Cambodja. Duizenden gezinnen werden daar uit hun huis gezet vanwege geplande nieuwbouw. Vanny moest haar protest bekopen met gevangenisstraf. Amnesty vraagt om haar vrijlating. Op 4 juli kunt u de petitie voor haar vrijlating tekenen.

Verder kunt u brieven schrijven voor mensenrechtenacties in diverse landen, zoals voor Ali Mohammed Mostafa, die bijna vier jaar geleden werd opgepakt door Syrische overheidsagenten. Zijn familie weet niet waarom hij is opgepakt en vreest voor zijn leven. En voor de jonge activiste Atena Daemi uit Iran, die een celstraf van zeven jaar uitzit vanwege haar kritiek op de doodstraf. Het gaat slecht met haar gezondheid. De gevangenisautoriteiten weigeren haar op te laten nemen in het ziekenhuis.

Amnesty International, afdeling Maastricht bedankt de Boekhandel Domincanen van harte voor deze gelegenheid om de mensenrechten en het werk van Amnesty International onder de aandacht te brengen.

Voor meer informatie over de Amnesty Maastricht, zie:

 

www.amnesty-maastricht.nl

www.facebook.com/Amnesty-Maastricht

https://twitter.com/amnesty_maas

pro-mbooks3 : libris