Freek de Jonge interviewt Hella de Jonge: Hartschade

zondag 8 juli 2018 13:00
Freek de Jonge interviewt Hella de Jonge: Hartschade

Zondag 8 juli om 13.00 uur zijn Hella en Freek de Jonge te gast bij Boekhandel Dominicanen. Dit n.a.v. het verschijnen van het nieuwe boek van Hella de Jonge: Hartschade.

Hella wordt geïnterviewd door haar man Freek en zal uit het boek voorlezen. U kunt uiteraard ook een exemplaar laten signeren.

Hartschade

Hella de Jonge vindt zichzelf terug in een ziekenhuis, aan de monitor: hartaanval. Als de goede bedoelingen van de specialisten haar tot een gevangene van een systeem dreigen te maken, komt ze in opstand. Ze gaat op zoek naar de oorzaak van haar fysieke problemen en wat haar drijft. Dit leidt tot ontroerende gesprekken met haar dochter, beiden hebben een kind verloren, en soms confronterende, maar ook hilarische bezoeken aan haar vader. Dit boek getuigt van een gevecht om geen patiënt te worden maar mens te blijven.

 

Hartschade is genomineerd voor de OPZIJ Literatuurprijs 2018. Op 3 juli a.s. zal de winnaar bekend worden gemaakt in het dubbeldikke zomernummer van OPZIJ, dat ook in het teken van deze prijs zal staan. De OPZIJ Literatuurprijs is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt. In aanmerking komen titels die bijdragen aan de bewustwording, emancipatie en ontplooiing van vrouwen. Maar daarnaast moet de winnende titel ons ook hebben gegrepen vanwege de literaire kwaliteit en/of de impact op onze maatschappij.

Hella de Jonge

Hella de Jonge-Asser (1949), beeldhouwster en schrijfster volgde de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en exposeerde haar werk in diverse galeries. Ze is verantwoordelijk voor veel van de grafische aankleding, de decor- en kostuumontwerpen en de muzikale omlijsting van de solovoorstellingen van haar man Freek de Jonge. Hella de Jonge debuteerde in 2006 met het autobiografische boek Los van de Wereld, in 2012 gevolgd door  Spring. In 2014 maakte ze de film Verlies niet de moed, over de oorlogsgeschiedenis van haar familie.

 

  • ‘Dat Hella de Jonge kan schrijven blijkt opnieuw uit haar memoir’ – NRC
  • Een aanrader voor elke arts die geïnteresseerd is in het patiëntperspectief – Medisch Contact 
pro-mbooks2 : libris