Presentatie/Interview 'In het spoor van Tom Dumoulin'

zondag 1 juli 2018 12:30
Presentatie/Interview 'In het spoor van Tom Dumoulin'

Zondag 1 juli vindt bij Boekhandel Dominicanen een presentatie plaats van het boek In het spoor van Tom Dumoulin .

Schrijver Guy van den Langenbergh wordt geïnterviewd door uitgever Raf Willems

Tom Dumoulin is overal. Is hij anno 2018 de compleetste renner ter wereld?

Hij won in 2017 de Ronde van Italië. Uitgerekend in de honderdste editie van de Giro stond voor het eerst een Nederlander op het hoogste podium.

De wielerliefhebber genoot van deze drie weken vol koersspanning.

Tom Dumoulin pakte de roze trui terug na een legendarische tijdrit op de slotdag. Na een van de meest dramatische ontknopingen uit een grote ronde ooit zegevierde Dumoulin alsnog tegen de Italiaanse favoriet Nibali.
Daar bleef het niet bij, want in de nazomer veroverde hij liefst twee keer goud op de wereldkampioenschappen: zowel in de ploegentijdrit als in de individuele tijdrit toonde hij zich de beste.
Intussen rust een druk op de schouders van de intelligente Dumoulin.
De grootste ronderenner van deze tijd, Chris Froome, wordt momenteel verdacht van het gebruik van stimulerende middelen tijdens de Vuelta.

In het duel der giganten bleef Froome alsnog overeind in de Giro van 2018. Opnieuw reed Dumoulin als enige renner drie weken lang in de frontlinie.

Hij kraakte nergens en kwam slechts 46 seconden tekort voor een historische dubbelslag.

Hij moest voorlopig zijn meerdere erkennen in Froome, maar hij lijkt zijn toekomstige uitdager te worden. Ook in de Tour.


Met In het spoor van Tom Dumoulin schreef Guy Van Den Langenbergh een boeiend portret van de sterkste Nederlandse renner van het ogenblik.

Guy Van Den Langenbergh (1968, Mortsel) is wielerjournalist bij Het Nieuwsblad. Hij was sinds 2000 aanwezig in de grote klassiekers, talrijke Giro's en Tours en op vele wereldkampioenschappen.
Hij is auteur, met Nick Nuyens, van het naslagwerk 100 keer Vlaanderen 1913-2016, over de geschiedenis van de Ronde (2016). En hij schreef in 2017 de autobiografie van Fabian Cancellara.

pro-mbooks3 : libris