Interview Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer

zondag 11 juni 2017 12:30
Interview Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer

Zondag 11 juni tussen 12.30 en 14.00 uur komt De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer, die door The Times ‘een van de scherpzinnigste thrillerschrijvers ter wereld’ wordt genoemd, in het kader van de Spannende Boeken Weken naar Boekhandel Dominicanen.

Hij wordt geïnterviewd door Janna Navis en zal na afloop van het interview zijn boeken signeren.

Deon  Meyer is de schrijver van het Geschenkboek bij de Spannende Boeken Weken De vrouw in de blauwe mantel. Je krijgt dit spannende boek cadeau in de deelnemende boekwinkel bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Zijn nieuwe thriller Koorts verschijnt 23 mei

 

OVER DEON MEYER

Meyer woont en werkt in de buurt van Kaapstad. In 2012 werd Meyers tweede thriller in de serie over inspecteur Bennie Griessel, 13 uur, door de Vrij Nederland Detective & Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar, zijn definitieve doorbraak in Nederland en Vlaanderen.
Inmiddels zijn er tien thrillers en enkele korte verhalen van hem verschenen bij A.W. Bruna Uitgevers. Meyer verenigt de maatschappijkritische thema’s en zeer menselijke personages die typerend zijn voor de Scandinavische misdaadliteratuur met de snelle, plot gedreven actie uit de Amerikaanse thrillertraditie. Dit alles tegen de achtergrond van het huidige Zuid-Afrika, met zijn grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen, culturen en talen.
Meyer is internationaal gelauwerd en zijn boeken zijn in 25 talen vertaald.

DE VROUW IN DE BLAUWE MANTEL

Kaapstad, Zuid-Afrika.

Rechercheurs
 Bennie Griessel en Vaughn Cupido
 werken bij de afdeling Ernstige
 Delicten, ook wel ‘de Valken’ genoemd,
van de politie van Kaapstad. Ze krijgen
 een zaak toebedeeld die niemand anders wil en die al 96 uur oud is. Antiek, voor een moordonderzoek. Iemand heeft het lichaam van een Amerikaanse vrouw bewerkt met bleekwater en daarna over een muur gedrapeerd, boven aan Sir Lowry’s Pass. De zaak van het Gebleekte
 Lijk biedt slechts twee minieme aanknopingspunten, maar Griessel en Cupido zijn niet anders gewend…

KOORTS

Ik wil je vertellen over de moord op mijn vader.

Willem Storm en zijn zoon behoren tot de weinige overlevenden in Zuid-Afrika – en de rest van de wereld – van een allesverwoestend virus. Willem wil hun leven weer opbouwen bij de stuwdam bij Vanderkloof, vanwege de beschutte ligging en de mogelijkheid om elektriciteit op te wekken. Alleen is Vanderkloof niet helemaal verlaten. Een groepje uitschot gebruikt het plaatsje als uitvalsbasis, en houdt een vrouw gevangen. Ze hadden door kunnen rijden, maar zo zit Willem niet in elkaar. Wanneer het tot een schietpartij komt, blijkt niet Willem, maar de dertienjarige Nico het koelbloedigst. 
Als Nico jaren later zijn memoires schrijft en terugkijkt op zijn leven, lezen we over de momenten waarop zijn hart werd gebroken, zijn loyaliteiten op de proef werden gesteld, en over zijn pijnlijkste herinnering: de moord op zijn vader.

 

pro-mbooks3 : libris