Expositie Egide Rutten: Abstraction

donderdag 7 juni 2018 18:00
Expositie Egide Rutten: Abstraction

Van 8 april t/m 7 juni exposeert Egide Rutten bij Boekhandel Dominicanen. Titel van de expositie is Abstraction.

Na voltooiing van de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten te Maastricht, werkte Egide Rutten als ontwerper bij verschillende publiciteitsstudio’s in Amsterdam. Na zo’n 15 jaar keerde hij terug naar de Limburgse hoofdstad, om aldaar een eigen ontwerpstudio te beginnen.

Onafhankelijk van deze werkzaamheden ontwikkelde hij zich ook als schilder. Om het vrije schilderen niet te laten ondersneeuwen door de hectiek die onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met deadlines rond het ontwerpen, creëerde Egide de voor zijn schilderen noodzakelijke rust.

Jaarlijks sloot hij in de zomer opzettelijk de deur van de studio achter zich en begaf zich – bepakt met schilderslinnen en verf – naar het buitenland.

Na Ierland en Frankrijk verlegde hij het reisdoel enige jaren naar Italië om tenslotte weer terug te keren naar Frankrijk, in het bijzonder naar de Drômestreek.

Egide Rutten is een pure schilder.

Zijn werken zijn opgebouwd uit kleurvlakken. Deze kleurschakeringen zijn in nuancering, perspectief en diepte zodanig geordend, dat ze verstilde landschappen tot leven brengen.

Na een periode waarin landschappen centraal stonden, is hij overgestapt op abstract werk. Met behulp van verschillende soort materialen, zoals papier, draden, lappen, kwasten en vooral cartridge-inkt komt hij tot verbluffende resultaten.

Op deze tentoonstelling in de Dominicanerkerk is enig werk van Egide Rutten te zien.

pro-mbooks2 : libris