Presentatie Li Lefébure en Jenny Bakker: Een vreemde aap

zondag 24 juni 2018 14:00
Presentatie Li Lefébure en Jenny Bakker: Een vreemde aap

De wereldberoemde primatoloog dr. Jane Goodall heeft 23 mei het eerste exemplaar van ‘Een vreemde aap’, een jeugdboek over haar tijd in Gombe, Tanzania, ontvangen uit handen van auteur Li Lefébure.

Voor iedereen die hier niet bij kon zijn : zondag 24 juni vieren Li Lefébure en Jenny Bakker dit na bij Boekhandel Dominicanen.

We gaan kijken naar de beelden van 23 mei met Jane Goodall en Jenny en Li gaan voorlezen en illustreren.

Bovendien maak je kans op een door Jane Goodall gesigneerd exemplaar: we verloten het boek onder de kinderen die een Vreemde aap hebben geknutseld en deze vandaag meenemen!

 

 

 

Primatoloog Dr. Jane Goodall werd wereldberoemd door haar baanbrekende onderzoek naar chimpansees in het wild, in de jaren 1960. Haar bevindingen zetten de wetenschap op zijn kop.

Het jeugdboek Een vreemde aap geeft een unieke kijk op Goodalls werk in het huidige Tanzania:lezers ervaren het wonderbaarlijke verhaal namelijk door de ogen van chimpansee David

Grijsbaard.

Vandaag de dag reist Goodall 300 dagen per jaar over de wereld om zich in te zetten voor natuurbehoud. Met haar programma Roots en Shoots weet ze in meer dan honderd landen

jongeren te motiveren om zich in te zetten voor milieu, natuur, mens en dier. In Nederland wordt haar werk uitgevoerd door haar het Jane Goodall Instituut Nederland.

Een vreemde aap

In de schaduw van de Chimpansee

Ontdek hoe primatoloog Jane Goodall in de jaren zestig vriendschap sloot met wilde apen en zo de wetenschap op zijn kop zette. Een wonderbaarlijk verhaal verteld door chimpansee David Grijsbaard. Diep in het oerwoud van Tanzania staan chimpansees David Grijsbaard en Goliath opeens oog in oog met een vreemde aap. In hun bos leven bavianen, franjeapen en andere chimpanseegroepen - maar ze hebben nog nooit zo'n vreemde aap gezien, met alleen haren boven op het hoofd. Goliath is huiverig voor de aap, die hen voortdurend volgt en bespioneert. David daarentegen is nieuwsgierig. Wie is deze vreemde aap

Vanaf 9 jaar.

pro-mbooks2 : libris