Tip: JekerKlassiek 2018

zondag 24 juni 2018 12:30
Tip: JekerKlassiek 2018

Zondag 24 juni 2018 staat het Jekerkwartier te Maastricht bol van klassieke muziek. Voor het vierde jaar op rij vindt JekerKlassiek plaats, het gratis toegankelijke festival met klassieke muziek van o.a. musici van philharmonie zuidnederland.

Festival in het JekerKwartier

De formule is eenvoudig: klassieke muziek op een toegankelijke manier presenteren op unieke locaties in het Jekerkwartier te Maastricht. De combinatie van onverwachte, bekende, onbekende en intieme locaties met mini-concertjes door klassieke ensembles hebben de afgelopen edities tot een groot succes gemaakt. In 2018 zijn de deelnemende locaties: Café Sjiek, Café Forum, Hotel Dis, Atelier Pauline, Vioolbouwer Rijsemus, Baccara Bloemen en Meer, Lutherse Kerk en de binnentuin stadswal Lang Grachtje.

JekerKlassiek 2018

Het programma van JekerKlassiek wordt samengesteld door Jos Roeden, artistiek programmeur van philharmonie zuidnederland. Musici van dit orkest verzorgen tevens concertjes tijdens JekerKlassiek. Dit jaar is dat een slagwerkensemble, strijktrio en duo harp en hobo. Daarnaast is de samenwerking met partners uit de regio opgezocht. In samenwerking met Stichting Maastrichtse Componisten speelt blazersensemble Zuiderwind muziek van de Maastrichtse componist Jean Lambrechts. Ook dit jaar is er weer een kinderactiviteit: de Limburgse Koorschool KOKOZ brengt We bouwen een stad, een experimentele productie en educatief project met kinderzang en -theater, gebaseerd op composities van Paul Hyndemith.

JekerKlassiek wordt dit jaar met knaller geopend én afgesloten. Acteur Stijn Vervoort (Toneelgroep Maastricht) en pianist Wouter Bergenhuizen brengen de componist Schubert tot leven en openen daarmee de dag. De dag wordt afgesloten door concertmeester Lei Wang én slagwerkers van philharmonie zuidnederland in een verrassend, spetterend concert op het pleintje Sint Pieterstraat 5. Kortom: een must voor de hele familie.

JekerKlassiek vindt plaats vanaf 12.30 uur en is gratis toegankelijk. Het volledige programma staat vanaf eind mei op www.jekerklassiek.nl en www.philharmoniezuidnederland.nl.

pro-mbooks2 : libris