Workshop Lidewijde Paris: Hoe lees ik

zondag 10 juni 2018 10:30
Workshop Lidewijde Paris: Hoe lees ik

Als er iemand is die ons precies weet te vertellen hoe oneindig rijk de wereld van de literatuur is, dan is het Lidewijde Paris wel. 

Zondag 10 juni om 10.30 uur geeft Lidewijde Paris een workshop bij Boekhandel Dominicanen

Deelname kost € 5,00, inclusief consumptie.

Graag aanmelden via [email protected]

Bij de presentatie van haar boek: hoe lees ik korte verhalen viel 1 ding onmiddellijk op: Paris enthousiasme werkt aanstekelijk! Geen pasklare antwoorden, maar gerichte vragen, een hele hoop leeservaring en een open blik op de literatuur, die maken dat je zin krijgt in lezen, lezen en nog eens lezen.

Paris trekt het hele land door met haar Leesambassade, waarmee ze inmiddels heel wat enthousiaste lezers wist te bereiken. Geweldig dat ze nu naar Maastricht komt op zondag 10 juni.

Als u hier net zo naar uitkijkt als ik: hoort zegt het voort. Mocht u meer willen weten: kijk op www.leesambassade.nl  of op www.boekhandeldominicanen.nl 

In Hoe lees ik’? laat Paris zien hoe literatuur werkt en waarom het zo werkt. Aan de hand van veel voorgelezen voorbeelden, schilderijen, filmpjes van youtube en dagelijkse belevingen legt ze uit hoe de stille signalen in boeken ons sturen. Veel mensen lezen een roman en denken: ik mis wat of wat zou de schrijver bedoelen? Waarom is er steeds iemand anders aan het woord? Maar ze zijn ook nieuwsgierig hoe het komt dat ze soms maar door willen lezen en een andere keer weer niet terwijl het onderwerp wel interessant is.

Sinds 2018 is Lidewijde Paris een van de drie recensenten van MAX Nieuwsweekend (voorheen Tros Nieuwsshow). Paris werkte 25 jaar als directeur, uitgever en redacteur bij verschillende algemene uitgeverijen, was journalist, boekverkoper, etaleur en copywriter en  is oprichter en ambassadeur van De Lees!ambassade. 

pro-mbooks2 : libris