Meet & greet Michael Berg: De Vermissing

vrijdag 18 juni 2021 16:00
Meet & greet Michael Berg: De Vermissing

Vrijdag 18 juni van 16:00 tot 17:30 uur is Michael Berg aanwezig bij Boekhandel Dominicanen. Je kunt met hem in gesprek gaan en hij signeert zijn nieuwe thriller “De Vermissing’

 

De vermissing

Chantal Zwart wordt geconfronteerd met de vermissing van Ella Drukker, een oud-klasgenote van de middelbare school. Van Ella is al tien jaar niets vernomen, behalve dat ze haar ouders met verjaardagen en feestdagen altijd een prentbriefkaart stuurt. Wanneer aan de stroom kaarten plots een einde komt en de politie niets onderneemt, smeken de ouders van Ella Chantal om hun dochter terug te vinden. Chantal begint aan haar zoektocht. En iemand volgt haar..

 

Michael Berg is het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen. Geboren in Heerlen, studeerde Nederlands in Amsterdam en was leerling/repetitor aan de Kleinkunstacademie. Na een korte carrière als zanger/muzikant werkte hij van 1982 tot 2004 voor de Publieke Omroep (RVU: interviewer, presentator, documentairemaker, NOS: zendercoordinator Radio 5 en L1: programmaleider radio.)

Hij schreef liedjes voor radio, tv, theater en talloze artiesten, componeerde een kindermusical, schreef tekst en muziek voor een internationale kindertelevisieserie en was als componist/producer betrokken bij diverse cd’s. Verder schreef hij radioteksten, columns, een radiosoap en hoorspelen voor de AVRO.

In 2004 verhuisde hij naar Frankrijk om te gaan schrijven. Bij The House of Books verschenen de thrillers 'Twee zomers' (2008), 'Blind vertrouwen' (2009), 'Een echte vrouw' (2010), 'Hôtel du Lac' (2011), 'Nacht in Parijs' (2012), 'Heller' (2014), 'Het meisje op de weg' (2015), 'Broertje' (2017) en 'Ik zie je' (2019). Mei 2021 verschijnt Bergs 10e thriller 'De vermissing'.

Michael Berg schreef twee korte verhalen voor het Amerikaanse blad Ellery Queen Mystery Magazine, schreef mee aan de verhalenbundel 'Over de Grens' (die in Duitsland verscheen onder de titel 'Schmugglerpfade') en aan de verhalenbundels 'Kwade zaken' en 'Meliefje, Meliefje, wat wil je nog meer'. Tevens schreef hij het openingsverhaal voor de bundel 'Noir Amsterdam' die zowel in Nederland als in de VS verscheen.

Samen met Astrid Harrewijn schreef hij het toneelstuk 'Het kousenpaleis'.

Sinds 2017 woont Michael Berg weer in Nederland.

pro-mbookslibr3 : libris