december

Lezing Frank Bokern 'Crapuul' en 'Jekerkwartier'

donderdag 7 december 2023

Wegens grote belangstelling is het maximale aantal aanmeldingen voor deze lezing bereikt. We accepteren daarom géén nieuwe aanmeldingen meer.

De boeken ‘Crapuul’ en ‘Jekerkwartier’ van Frank Bokern gaan allebei over het (ontbreken van) woonbeleid in Maastricht. In de lezing ‘Het Jekerkwartier. Broedplaats van vrolijk verzet’ schetst de auteur de overeenkomsten én de verschillen tussen het Stokstraatkwartier en het Jekerkwartier. Maar hij vertelt vooral over al het vrolijke verzet dat in de straten rond de Kleine Looiersstraat is ontstaan. 

Vóór en na de lezing is de playlist te horen bij het boek, met ook nummers van de Maastrichtse groepen Opus en The Sharons. Tijdens de lezing toont Frank veel bijzondere foto’s, én uniek videomateriaal van de provo’s (met dank aan Wim Schoenmakers). Het wordt een hele happening: Frank Bokern brengt je één avond lang terug naar de tijd van de nozems, de provo’s, de hippies en de krakers.

Wil je graag bij deze bijzondere lezing aanwezig? Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen is aanmelding vereist. Klik hier om je direct aan te melden. De lezing start om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur. 

Meer informatie