Presentatie 'Lou, om een lang verhaal kort te maken'

zondag 29 januari 2023 16:00
Presentatie 'Lou, om een lang verhaal kort te maken'

Het boek Lou, om een lang verhaal kort te maken werd geschreven door Armand Houben en gaat over zijn goede vriend Lou Wijngaard uit Maastricht. Ondanks het leeftijdsverschil van meer dan 34 jaar ontwikkelde zich tussen hen, na een toevallige ontmoeting in 2005, een warme vriendschap. Achter de joviale verschijning van de Maastrichtse Lou bleek zich een trauma schuil te houden dat Armand langzamerhand samen met Lou ontrafelde en dat hij uiteindelijk op papier mocht zetten.

In het licht van deze biografie wordt zondag 29 januari om 16.00 uur een bijzondere middag georganiseerd bij Boekhandel Dominicanen. 29 januari is voor velen een speciale dag in verband met de Nationale Holocaust Herdenking. De lezing over het boek zal daarom afgewisseld worden met passende muzikale intermezzo’s door violiste Anna Janssen en is er tijd om samen te herdenken. Onderwerpen als de Jodenvervolging specifiek in Maastricht, Limburg en het verzet zullen aan bod komen.

Wil je graag bij deze bijzondere middag aanwezig zijn? Meld je dan aan via [email protected]

Meer over het boek

Lou, om een lang verhaal kort te maken vertelt het verhaal van Lou’s jeugd als Joodse jongen, de dood van zijn vader in Auschwitz, de onderduik, het oppakken van de draad na de oorlog en zijn persoonlijke worsteling met het gewone leven. Lou hield dit trauma grotendeels verborgen voor zijn omgeving, maar was uiteindelijk opgelucht alles te kunnen delen met zijn vriend Armand. Via zijn biografie deelt hij het hele verhaal nu ook met de buitenwereld. „Als zesjarig jochie zag ik hoe mijn vader door drie Duitsers ons huis uitgebonjourd werd en met hen in een Mercedes cabrio de straat uitreed. Mijn moeder, oma en ik stonden er plotsklaps alleen voor en moesten ons zien te redden in het oorlogstumult. Dat ik de Tweede Wereldoorlog overleefd heb, mag een mirakel genoemd worden”, memoreert Lou Wijngaard.

 

pro-mbooks2 : libris