Duo presentatie: als een ander jou een spiegel voorhoudt…

donderdag 5 maart 2020 19:30
Duo presentatie: als een ander jou een spiegel voorhoudt…

Donderdag 5 maart kunt u komen luisteren naar de Duo presentatie van Anita Mulleneers en Niek Bremen: als een ander jou een spiegel voorhoudt…

“Spiegelen” betekent dat een ander je een spiegel voorhoudt. Dat betekent niet dat je in de spiegel te zien krijgt hoe jij jezelf waarneemt, maar juist iets ziet wat je nog niet bij jezelf herkent. Het kan zijn dat je door het spiegelen geconfronteerd wordt met iets dat je niet leuk vindt of dat je pijn doet.

Anita Mullleneers (1964) schrijft haar eigen fantasiewereld.

Op de website www.nietvandezewereld.nl laat zij Dyamos aan het woord, die over de Algemene Begraafplaats van Maastricht ronddwaalt. Hij houdt de mens in zijn beschouwingen een spiegel voor en verhaalt over ontmoetingen met overledenen. 

Hoe kwam de bijzondere samenwerking tussen schrijfster en personage tot stand? Daartoe nam Dyamos het initiatief. Eenmaal het vertrouwen van de schrijfster gewonnen, draaide hij de rollen om en leerde hij haar dat het creatieve proces niet te plannen of te sturen valt.

 

Niek Bremen (1947) publiceerde in meerdere verhalenbundels.

Bang voor de liefde, zijn debuutroman, vertelt het verhaal van Andreas von Hechtel, die opgroeit in een Duits gezin in Amsterdam, na de Tweede Wereldoorlog.

De moeizame verhouding met zijn ouders en de ontdekking van zijn ware identiteit lopen als een rode draad door zijn leven.

Hij besluit op Texel zijn herinneringen op papier te zetten en in een roman te verwerken. Op dat eiland maakt hij kennis met bijzondere mensen die hem een spiegel voorhouden.

pro-mbooks2 : libris