Lezing Dokter David Dewulf: Zelfcompassie in de stormen van je leven

donderdag 11 mei 2017 19:30
Lezing Dokter David Dewulf: Zelfcompassie in de stormen van je leven

Donderdag 11 mei om 19.30 uur geeft Dokter David Dewulf  een lezing bij Boekhandel Dominicanen. Titel is ‘Zelfcompassie in de stormen van je leven.’ waarin David uitgebreid over zijn nieuwe boek 'De weg naar zelfcompassie. Van kwetsbaarheid naar veerkracht.’ zal vertellen.  Het boek is een bundeling van krachtige wijsheden om beter om te gaan met de stormen van je leven. Het biedt een stappenplan met concrete tools, herkenbare verhalen, fijne inzichten en mooie meditaties om dankbaarheid, vreugde, liefde, compassie,  compassievol optimisme en waardegericht leven een plek te geven in elk facet van je leven.

Dokter David Dewulf (1968) is in ons land de grondlegger van mindfulness, een levenswijze die je authentieker, positiever en energieker in het leven doet staan. Hij volgde tientallen opleidingen over de hele wereld, schreef verschillende boeken gaf ontelbare lezingen. Momenteel richt hij zijn volledige aandacht  op compassie. 

Iedereen heeft wel eens tegenslag. Soms wordt er over je geroddeld. Soms werd je ondanks je goede intenties veroordeeld. Of iemand heeft het echt niet goed voor met jou. En je voelt je boos en je bent machteloos met wat er allemaal gebeurd.

Misschien heb je ook al uitdagingen op je pad ervaren die je overspoelen. En ook al mediteer je al jaren, het is je nu allemaal teveel.  Misschien vind je zelfs  je vertrouwd anker, de adem,  niet meer… Wat kan je dan nog ondersteunen en hoe kan jij je kracht terugvinden?

Tijdens deze lezing zal David vanuit zijn eigen ervaringen een aantal inzichten delen. Dit pad is voor hem een lange weg geweest, tot in het verre Oosten, maar ook een innerlijke reis die heel bevrijdend was. Hier een aantal topics die aan bod komen: 

•    Hoe kan je vergeven, ook dit wat je als onvergeeflijk beschouwd? 

•    Hoe kan jij je bevrijden uit de gevangenis van boosheid?

•    Wat betekent het authentiek te zijn en hoe kan ‘spiritualiteit' een valkuil zijn ? 

•    Hoe kan je liefde voor het leven vooropstellen als het allerbelangrijkste en waarom is dit de meest wijze keuze, toch als je gelukkig wilt zijn? 

•    Hoe kan je je diepste waarden richting laten geven aan je leven?

Voor wie van wetenschap houdt…

Onderzoekt toont steeds meer aan wat de impact is van zelfcompassie. Het blijkt hét werkzame element uit een mindfulnesstraining te zijn, en krijgt in een compassietraining dan ook alle aandacht. 

Er werd ook aangetoond dat zelfcompassie helpt om…:

•    Veerkracht te ontwikkelen in moeilijke tijden.

•    Om te gaan met mislukkingen, fouten en faalervaringen op een constructieve manier. Mensen met een hoge mate van zelfcompassie zijn na een faalervaring extra gemotiveerd om een volgende keer hun best te doen.

•    Een growth mindset aan te nemen in plaats van een fixed mindset. Met een growth mindset sta je open voor groei en ontwikkeling. 

•    Om te gaan met negatieve feedback en de  gevoelens in moeilijke sociale situaties.

•    Verbondenheid te ervaren met jezelf en met anderen.

•    Te geloven in je eigen kunnen.

 

pro-mbooks3 : libris