Optreden Christelijke Oratorium Vereniging (COV) uit Veenendaal

zaterdag 20 mei 2017 16:30
Optreden Christelijke Oratorium Vereniging (COV) uit Veenendaal

Zaterdag 20 mei van 16.30 – 17.30 uur zingt de Christelijke Oratorium Vereniging (COV) uit Veenendaal een gedeelte uit hun uitgebreide repertoire van 300 jaar oratoriummuziek. Daarin zullen zowel de bekende componisten als J.S. Bach, Mozart en Vivaldi als ook minder bekende  componisten als Vasks en Wesley een plaats krijgen.

Dit jaar is een feestjaar voor de Christelijke Oratorium Vereniging in Veenendaal. Zij vieren dit jaar hun 75 jarig jubileum! Ter gelegenheid daarvan zijn zij een weekend in Maastricht en laten graag hun stemmen horen!

Zij doen dit onder de bezielende leiding van hun dirigent Hans Lamers. Vanaf 2008 is hij dirigent van het koor en met hem heeft het koor al diverse prachtige concerten gegeven. Zo is de Matthäus Passion een 2 jaarlijks vast onderdeel geworden van het programma. Maar ook het Beethoven concert, de Paulus van Mendelssohn, en de Messiah van Händel zijn grote successen geweest. Voor het jubileumconcert januari 2018 aanstaande studeert het koor de Schöpfung van Haydn in.

Voor deze gelegenheid zal het koor op de piano begeleid worden door Alexandros Kavvadas, student aan  het Conservatorium Maastricht.

http://www.oratoriumvereniging.nl

pro-mbooks3 : libris