Boekpresentatie Jos Frusch: Herinnering

zaterdag 26 mei 2018 17:00
Boekpresentatie Jos Frusch: Herinnering

Zaterdag 26 mei om 17.00 uur presenteert Jos Frusch zijn bundel Herinnering bij Boekhandel Dominicanen.

 Professor Frans Verhey, hoogleraar ouderenpsychiatrie en directeur van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+, schrijver van het voorwoord en voormalig politica Maria van der Hoeven, voorzitter van het comité van aanbeveling, komen kort aan het woord. Beppie Kraft zorgt voor een muzikale bijdrage. De volledige opbrengst van het boek gaat naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg.

Herinnering’ is de titel van een bundel columns die publicist en voormalig MGL-journalist Jos Frusch schreef over zijn moeder, die in april vorig jaar aan dementie overleed. De illustraties zijn van de Maastrichtse illustrator Geertje Grom. Op de achterflap van het boek schrijft Frusch: Een boek over mijn moeder moest het worden. Over haar jeugd, haar jaren in de rolstoel, haar dood, haar dementie. Herkenbaar voor iedereen. En de opbrengst moest gaan naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg. Meer wensen waren er niet… Ik beschouw dit boek als een sokkel voor haar, klein maar fijn. En als een manier om haar dood een plaats te geven in mijn leven.’

Jos Frusch (Buchten, 1955) studeerde muziekwetenschap en kunstgeschiedenis aan de universiteit van Utrecht. Hij was werkzaam bij de Limburgse kranten als muziekrecensent en kunstredacteur. Sinds 2007 runt hij zijn eigen cultureel adviesbureau CCJosFrusch.

Deze presentatie is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur gerust een mailtje: [email protected]

pro-mbooks3 : libris