Presentatie Kees van den Hombergh en Bert Heijnen: Controverse

donderdag 20 mei 2021 19:00
Presentatie Kees van den Hombergh en Bert Heijnen: Controverse

Donderdag 20 mei vindt bij Boekhandel Dominicanen een livestream boekpresentatie plaats van het boek 'Controverse in het familiebedrijf - De vernietigende kracht van familie-emoties' van Kees van den Hombergh uit Roermond.

Auteur Kees van den Homberg gaat in gesprek met Albert Berghof (Blanche Dael / Coffeelovers) over erfopvolging in het MKB. Het gesprek is o.l.v. Bert Heijen.

Met muzikale intermezzo's van Roger Villevoye. Het evenement is o.a.  te volgen via de Facebookpagina van Boekhandel Dominicanen.

Met dit boek geeft Kees van den Hombergh inzicht in de complexe problematiek rond de generatie-overdracht van bedrijven, waarbij wel jurist en financieel adviseur mee aan tafel zitten, echter het oh zo belangrijke emotionele aspect veelal wordt verwaarloosd, met als pijnlijk gevolg dat familiebanden volledig worden ontwricht. Een boek waarmee hij op een voor iedereen toegankelijke manier inzicht geeft in de conflicten die een succesvolle en voortvarende generatieoverdracht dwarsbomen. De roman is naast een boeiende roman voor iedereen die houdt van een toegankelijk boek, tevens een eyeopener voor ondernemers: ze zullen zich erin herkennen, maar het draagt ook bij aan een voorspoedige overdracht bij een volgende generatiewisseling.” Bert Heijnen: “Als redacteur/schrijfcoach mocht ik mijn bijdrage leveren aan de realisatie van het boek.

“Dit boek van Kees van den Hombergh zet terecht de familiebedrijven in de schijnwerpers, maar geeft eveneens inzicht in de problematiek rond generatie-overdracht. Familiebedrijven zijn niet alleen belangrijk voor een bloeiende economie, maar leveren ook een wezenlijke bijdrage aan onze maatschappij.” Monique Princen, voorzitter MKB-Limburg.

 

Kees van den Hombergh (1963) heeft in 2006 MANKIND Mens & Organisatie opgericht, een adviesbureau voor MKB en familiebedrijven gespecialiseerd in de emotionele kant van de zaak. Veel familiebedrijven onderschatten de invloed van familie-emoties, terwijl deze bij goed management een positieve bijdrage leveren aan het succes van het bedrijf. Echter bij verwaarlozing kunnen familie-emoties omslaan naar een negatieve kracht en een bedreiging vormen voor de continuïteit van het bedrijf.
In 2017 verscheen zijn eerste boek ‘IK-Kees; Weet wat je wilt en maak er iets van!’

pro-mbookslibr3 : libris