Presentatie & muziek: Loes Wijnhoven: De hotelgids

zondag 30 mei 2021 17:00
Presentatie & muziek: Loes Wijnhoven: De hotelgids

Loes Wijnhoven is zangeres van Clean Pete, Onlangs is haar boek ‘De hotelgids’ verschenen bij uitgeverij Das Mag.

Zondag 30 mei om 17:00 uur is zij te gast bij Boekhandel Dominicanen.  Loes leest voor, je kunt haar vragen stellen  en ze signeert haar boek.

Ook is er een muzikaal intermezzo van Clean Pete.

Wil je erbij zijn? Graag aanmelden via [email protected]

In De hotelgids laat Louisa een leven met verschillende minnaars en een carrière als klassiek zangeres achter zich om aan een hotelgids te werken, een idee dat ze jat van een van haar scharrels. Ze ziet het als de perfecte mogelijkheid om op zoek te gaan naar betekenisvolle nachten.

Met slechts een koffer, een notitieboekje en een beperkt budget reist ze van een kasteel in Parijs naar een familiehotel op de Wadden en alles daartussen, op zoek naar avontuur en vrijheid. Geluk, haar verschijning, nieuwsgierigheid en moed brengen haar ver, maar ze is er tegelijkertijd compleet van afhankelijk. Hoe vrij ben je dan eigenlijk?

De hotelgids is Sex and the City en Sartre ineen. Uiterst komisch en voorzien van alle antwoorden op grote, diepfilosofische levensvragen bovendien.

Loes Wijnhoven (1990) zingt onder de bandnaam Clean Pete en wanneer ze niet zingt, schrijft ze.

‘Genadeloos grappig boek, een heerlijk en vooral hilarisch verslag van een single millennial die op zoek gaat naar haar identiteit, door het schrijven van een hotelgids. Zeer herkenbaar, zelfs voor oude singles zoals ik. Loes Wijnhoven blijkt de Helen Fielding van de lage landen en De hotelgids de Bridget Jones’s Diary van nu.’ — Saskia Noort

pro-mbookslibr3 : libris