Expositie glaspanelen Ingrid Capozzi

woensdag 30 november 2016 00:00
Expositie glaspanelen Ingrid Capozzi
Van 13 november t/m 7 januari is de expositie met glaspanelen van Ingrid Capozzi te zien in Boekhandel Dominicanen.

 

Ingrid Capozzi (Hakstege), woont in Maastricht en werk met glas.

Werken met glas geeft haar de mogelijkheid om unieke wandobjecten te maken waarbij ze de toeschouwer wil boeien door het versmolten glas als venster voor achterliggende lagen te gebruiken. Hoe dichter je bij haar object komt, hoe meer details zichtbaar worden. In het glas zelf zijn lijnen, kleur, luchtbellen e.d. zichtbaar, achter het glas verschuilen zich andere lagen, die in meer of mindere mate in het oog springen. Deze lagen geeft ze zorgvuldig vorm door het gebruik van verf, textiel, wol, papier etc. Inspiratie voor haar objecten voor oa kleur- en textuurgebruik haalt ze voornamelijk uit het landschap en de natuur. Denk aan sneeuw en ijs; maar ook water, waarbij reflectie een belangrijk thema is. Of verwering van hout en gesteente, mossen, bloemen en dierlijke vachten/huiden.

Opgaan in een leegte, een landschap, ver weg van wegen, bebouwing en autos. Dat is waar al haar zintuigen volledig open komen te staan. Door de rust kijk je niet alleen, je ziet ook echt; en je hoort niet alleen, geluiden komen intens binnen. Het is het verlangen naar deze momenten, dat haar aanzet om ieder jaar weer de stilte van de natuur op te zoeken. Deze sfeer komt sterk in haar werk naar voren in organisch abstracte stijl.  

Website1

Met glas kan Ingrid ontdekken en zwerven. Ieder paneel geeft aanknopingspunten voor een volgend werk. Het is een meanderende tocht die ze met veel voldoening aflegt. Met vaak momenten van verwondering. Glas is een prachtig medium met bijzondere kwaliteiten. Door verhitting, chemische reacties en toevoegingen ontstaan er intrigerende effecten. Licht speelt met de panelen, de inval en de lichtbron hebben effect op de intensiteit van kleur, reflectie en het zichtbaar zijn van details. Zo blijft een werk haar lang boeien en verwonderen.  

Ook thuis, als het net geregend heeft en de stenen in de tuin nat zijn en de druppeltjes aan takjes hangen; dan lijkt de wereld van glas voor haar. Een dun laagje dat reflecteert en waar je doorheen kijkt en wat onderliggende lagen afdekt. Als je je positie ook maar iets aanpast, dan zie je iets anders. Dat vindt ze boeiend, dat is mooi!

Website2

Autonoom werken geeft Ingrid alle vrijheid, echter werk in opdracht boeit haar ook, want dan ligt er een uitdaging om de ruimte waar het object uiteindelijk komt te hangen als inspiratiebron te gebruiken, wat weer hele verrassende effecten kan opleveren. Grootte, meerdere panelen, kleur en sfeer zijn allemaal variabelen om mee te spelen.

Profiel Foto Ingrid Capozzi

Contact informatie:

Email: [email protected]  

Website: www.ingridcapozzi.com

De expositie is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

pro-mbooks2 : libris