EXPOSITIE Bart Coopmans Kunst, kleur & interieur

woensdag 27 december 2017 18:00
EXPOSITIE Bart Coopmans  Kunst, kleur & interieur

Bart Coopmans exposeert van 15 november tot 27 december in Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Het thema van zijn expositie is ‘Kunst, kleur & interieur’. Een inkijk in de visie van deze kleurrijke kunstschilder.

Kunst is een inspiratiebron voor velen. Het stimuleert de geest en wekt creativiteit op. Ook is het sterk onderhevig aan individuele smaak. Hoewel niet alle kunst geschikt is voor thuis, nodigt Bart Coopmans je uit om eens door een andere bril naar zijn werk te kijken. Welke doeken zouden wél iets toe kunnen voegen aan je interieur?

Een schilderij kan namelijk een effectief middel zijn om kleur toe te voegen aan een inrichting met weinig of geen kleuraccenten. Mensen zoeken vaak naar manieren om dit te doen, maar vinden de stap naar grote gekleurde vlakken zoals muren, vloeren en meubels te groot. Door een kleurrijk doek op te hangen, los je dat probleem gemakkelijk op. En zolang het schilderij in lijn is met je eigen smaak zou het in je interieur moeten kunnen passen. Let wel, met grote gebaren maak je een statement en met kleine gebaren verras je. Bepaal voor jezelf of jij tot de durvers behoort.

Over de schilder

Na een carrière in het bedrijfsleven en bij de overheid nam Bart Coopmans al snel het penseel ter hand. Schilderen bleek namelijk aan een dieper gelegen drive tot creëren te beantwoorden. Zijn stijl is niet per se herkenbaar. Hij laat zich namelijk graag inspireren door uiteenlopende kunstenaars uit binnen- en buitenland, uit het verleden en uit het heden. Typerend voor zijn werk zijn wel de kleurrijke portretten van personen op doek.

Geïnspireerd?

Bekijk het gehele oeuvre van Bart Coopmans (B-art) op bartcoopmans.wordpress.com of volg hem op Facebook.

pro-mbooks2 : libris