Kookboeken7Daagse: Bas Robben

zaterdag 18 november 2017 15:00
Kookboeken7Daagse: Bas Robben

Bas Robben hoort tot de nieuwe generatie culinaire journalisten en verzorgde tijdens zijn studie Journalistiek een culinaire column in de hogeschoolkrant Win’. Robben was vijf jaar lang werkzaam als culinair redacteur bij delicious. en ontwikkelt nu recepten voor Marley Spoon. Zijn eerste kookboek Zuur won de Gouden Garde Publieksprijs bij de Kookboek van het Jaarverkiezing in 2016.

Zaterdag 18 november is Bas Robben samen met andere kookboekenschrijvers bij Boekhandel Dominicanen, hij signeert zijn boek en u kunt zijn hapjes proeven.

Alles in Zuur is zuur: van whisky sour, de in karnemelk gemarineerde kip en inktvis met sumak tot en met zuurkool en zoervleisj. Bas Robben laat zien dat zuur precies is wat er vaak ontbreekt in een gerecht zonder dat je het door hebt: groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap.

In Zuur tref je niet alleen spannende recepten, van oer-Hollands tot en met exotisch Aziatisch, maar doe je ook kennis op wat de smaak zuur met ons eten doet en waarom zuur onontbeerlijk is in de keuken.

Met goede en leuke theoretische achtergrondinformatie, leer je met de aantrekkelijke recepturen gerechten koken waarbij zuur niet mag missen: van zoetzure paprika’s met venkelzaad, zuurkoolkroketjes met gin-mayo, paddenstoelenceviche en knallende Vietnamese salade tot en met eigengemaakte zure haring en soda-karnemelkwafels met kaffir-limoensiroop.

Voorjaar 2018 zal het tweede kookboek van Bas Robben verschijnen bij Good Cook.

https://www.goodcook.nl/books/zuur/#

pro-mbooks3 : libris