Kookboeken7Daagse: Marleen van Es

zondag 19 november 2017 15:00
Kookboeken7Daagse: Marleen van Es

'Oogst', het kookboek van Marleen van Es, staat vol met verrassende groentegerechten voor elk seizoen. Recepten om buiten te eten of buiten klaar te maken. Zondag 19 november is Marleen van Es te gast met allemaal hapjes uit haar boek......

Marleen van Es is grafisch vormgever en fotograaf met een volkstuin in Utrecht. In haar tuin kweekt ze groenten, fruit en kruiden die je niet makkelijk in de winkel kunt kopen. In mooie kleuren, met bijzondere vormen of juist met een waanzinnig lekkere smaak. Denk aan Mara des bois aardbeien of groene Italiaanse pompoenen. Zelf groente en fruit kweken is leuk om te doen maar het geeft ook voldoening en het inspireert haar in de keuken.

Haar kookboek Oogst staat vol met verrassende groentegerechten voor elk seizoen. Recepten om buiten te eten of buiten klaar te maken. Bak scones voor een picknick, pof tuinboontjes op de barbecue of serveer artisjokbloemen tijdens een diner en tête-a-tête. Ook binnenshuis kun je met dit prachtige kookboek prima uit de voeten. Geniet van de mooie buitenfoto’s terwijl een meringuetaart in de oven staat. Droom weg bij beelden van de eerste zonnestralen in de lente, een boeket van wilde bloemen en een kampvuurtje. Lente, zomer, herfst, winter: elk seizoen heeft zijn eigen charme. Droom, kook en geniet!

http://etenuitdevolkstuin.nl/

pro-mbooks3 : libris