Lezing Govert Schilling: Deining in de ruimtetijd

zondag 12 november 2017 16:00
Lezing Govert Schilling: Deining in de ruimtetijd

Zondag 12 november om 16.00 uur geeft Govert Schilling een gratis toegankelijke lezing rond zijn boek Deining in de ruimtetijd, Tijdens zijn lezing vertelt Govert Schilling alles over Einsteingolven, pulsars, de oerknal, laserinterferometrie en zwarte gaten.

 

Zwaartekrachtgolven - minieme rimpelingen in de ruimtetijd - werden 100 jaar geleden al voorspeld door Albert Einstein, maar pas eind 2015 voor het eerst gemeten. Wetenschapsjournalist Govert Schilling reisde de hele wereld af om het verhaal van hun ontdekking op te tekenen - Nobelprijswaardige wetenschap vol menselijk drama. Zijn boek ‘Ripples in Spacetime’ is afgelopen zomer gepubliceerd door Harvard University Press; de Nederlandse editie (‘Deining in de ruimtetijd’) verscheen op 12 september bij Fontaine Uitgevers. 

Govert Schilling schrijft over sterrenkunde en ruimtevaart voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde vele tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, en is regelmatig te gast in radio- en tv-programma’s om toelichting te geven op actuele ontwikkelingen in de astronomie. In 2007 werd planetoïde (10986) Govert naar hem genoemd door de Internationale Astronomische Unie.

pro-mbooks2 : libris