The maestro & the European Poporchestra - Live in concert-

zondag 5 november 2017 13:00
  The maestro & the European Poporchestra - Live in concert-

Zondag 5 november a.s. om 13.00 uur komen vioolsolist-dirigent Guido Dieteren en zijn echtgenote, de topvocaliste Wendy Kokkelkoren, naar Maastricht voor een uniek ‘klein’ optreden naar Boekhandel Dominicanen.

Normaal gesproken staat de sympathieke dirigent op de bühne met een compleet orkest dus dit wordt sowieso iets heel bijzonders. Guido en Wendy doen dit in het kader van de release van de nieuwe cd Live in Concert.

Na afloop van hun optreden zullen ze deze cd ook signeren.

Live in concert verschijnt vrijdag 3 november, vlak na Guido’s Symphonica in Rosso optredens in de Ziggo Dome met Simply Red. Tevens markeert het een naamsverandering. De oude naam, Guido’s Orchestra, wordt gewijzigd in THE MAESTRO & The European Poporchestra.

Geen onlogische stap wanneer men bedenkt dat Guido en zijn orkest steeds vaker buiten Nederland opereren. Dan maakt European Poporchestra meteen een stuk duidelijker welk muziekgenre de boventoon voert. Ook ‘The Maestro’ komt niet uit de lucht vallen. Guido: “Eerlijk gezegd liep ik al een hele tijd rond met het idee voor deze naamswijziging. Feitelijk word ik namelijk altijd al aangesproken als The Maestro van het orkest. Daar komt nog bij dat we afgelopen jaar al twee keer de hoofdrol vervulden in een commercial voor ‘The Maestro Burger’ van McDonalds en dat de complete naam THE MAESTRO & The European Poporchestra sowieso veel beter klinkt in het buitenland, waar we inderdaad meer en meer te zien en te horen zullen zijn.”

Op Live In Concert staan bijzonder fraaie live registraties van het Live In Kerkrade concert uit 2016

In een aantal daarvan excelleert Wendy Kokkelkoren en in een aantal songs horen we popzanger Roy Verbeek. Samen stelen zij de show met het indrukwekkende Barcelona. Als ‘extra’s’ bevat het album opnamen die gemaakt zijn tijdens het recente Wereld Muziek Concours, dat dit jaar in Kerkrade plaats vond.

pro-mbooks3 : libris