Bezoek YET project met Ester Naomi Perquin, dichteres des Vaderlands

vrijdag 10 november 2017 12:45
Bezoek YET project met Ester Naomi Perquin, dichteres des Vaderlands

 

De dichteres des Vaderlands, Ester Naomi Perquin, zal op vrijdag 10 november a.s. een special door haar voor het Young European Talent (YET) project geschreven gedicht ten gehore brengen

 

Young European Talent is een project van vier honorair consuls in Limburg (België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg) i.s.m. de brandingsorganisatie van de provincie Limburg, Connect Limburg. Dit jaar wordt YET voor het eerst georganiseerd: een drie dagen durend exclusief programma voor 50 toptalenten uit Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. Deelnemers ontmoeten andere high potentials uit vijf Europese landen daarnaast maken ze deel uit van bijzondere en inspirerende sessies en lezingen van vooraanstaande sprekers. Voor de aanstormende talenten is Young European Talent een uitgelezen kans om ander Europees talent te ontmoeten, een internationaal netwerk op te bouwen en kennis een positieve impuls te geven. Met inspirerende visies, revolutionaire projecten en exclusieve inzichten van gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland op unieke locaties in de grensregio Limburg.

Esther Naomi Perquin draagt het gedicht voor op vrijdag 10 november vanaf 12.45u in de Dominicanerkerk in Maastricht.

Meer info over YET: http://www.limburgcrossborders.com/nl/initiatieven/young-european-talent

Ester Naomi Perquin werd geboren in Utrecht en groeide op in Zierikzee. Ze werkte gedurende haar opleiding aan de Schrijversvakschool Amsterdam als cipier in een Rotterdamse gevangenis en studeerde af in de richting poëzie. Sindsdien publiceert ze niet alleen poëzie in bundels en tijdschriften, maar schrijft ook columns voor De Groene Amsterdammer en VPRO De Avonden, is redacteur van tijdschrift Tirade en was als stadsdichter van Rotterdam actief betrokken als dichter, programmamaker en interviewer bij literaire evenementen in die stad. Met haar derde bundel, Celinspecties, grijpt ze terug op haar cipiersverleden. De bundel verscheen in het voorjaar van 2012 en werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013.

Poëziebundels:

Servetten halfstok, Van Oorschot, Amsterdam, 2007

Namens de ander, Van Oorschot, Amsterdam, 2009

Celinspecties, Van Oorschot, Amsterdam, 2012

Jij bent de verkeerde - en alle andere gedichten tot nu toe, Van Oorschot, Amsterdam, 2016

Meervoudig afwezig, Van Oorschot, Amsterdam, 2017

 

In vertaling (engels)

The Hunger in Plain View, White Pine Press, 2016

Van de periode 2017-2019 is Ester Naomi Perquin benoemd tot nieuwe Dichter des Vaderlands.

 

foto: Tineke de Lange

pro-mbooks3 : libris