Festival Vocallis: Jan Brokken en Berlage Saxofoonkwartet

woensdag 7 november 2018 20:00
Festival Vocallis: Jan Brokken en Berlage Saxofoonkwartet

Van 22 oktober t/m 11 november vindt weer het Festival Vocallis plaats. In het kader hiervan treden Jan Brokken en het Berlage saxofoonkwartet op: De weg naar Vrijheid.

Jan Brokken draagt bij het optreden voor uit zijn boeken ‘In het huis van de dichter’, ‘Baltische zielen’ en ‘De kozakkentuin’. Na afloop signeert hij zijn boeken, waaronder zijn nieuwste boek 'de rechtvaardigen'.

Tijdens Festival Vocallis vinden er ruim 50 activiteiten en concerten plaats in 11 Zuid-Limburgse gemeenten. Het thema van 2018 is Oorlog, Vrede, Vrijheid. 

Muziek speelt een belangrijke rol in ieders leven. Muziek zorgt voor inspiratie, ontwikkeling, zingeving en verbinding. Muziek geeft betekenis aan dingen. Festival Vocallis geeft betekenis aan muziek en maakt muziek voor iedereen toegankelijk.

De weg naar vrijheid

In ‘De weg naar vrijheid’ gaan verhalen en muziek over zoektochten naar vrijheid hand in hand.
De muziek van Schulhoff, Sjostakovitsj, Pärt (bewerkt door Peter Vigh) en Eisler wordt afgewisseld met verhalen van schrijver Jan Brokken
Ook zal er een nieuwe compositie klinken van Hawar Tawfiq, een Koerdisch/Nederlands componist.

Het programma:
Moessorgski – Scherzo
Schulhoff – uit Fünf Stücke für Streichquartett: Tarantella
Pärt – Fratres
Sjostakovitsj – Strijkkwartet nr.8
Eisler – uit Orkestsuite nr.6: Allegro

Kaarten voor dit bijzondere concert kosten € 19,00 per stuk (excl. € 0,99 servicekosten) en zijn aan de deur of via de website https://www.festivalvocallis.nl/   te bestellen. Kosten voor studenten zijn € 12,50.

pro-mbooks3 : libris