Boekpresentatie ‘De boom’ van Govert Derix

zondag 21 november 2021 10:30
Boekpresentatie ‘De boom’ van Govert Derix

In verband met de huidige coronamaatregelen zal de presentatie besloten plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

 

Wat is dat toch met bomen? Zonder woorden spreken ze rechtstreeks tot ons hart.

Hoe kijkt de natuur terug op de klimaatconferentie in Glasgow? Is het tijd voor een Natuurverdrag tussen mensen, dieren en planten?

In De boom heeft de natuur haar eigen taal en zet ze alles in om de wereld te behoeden voor de desastreuze gevolgen van de menselijke activiteit. Naast de dichter Baer en Moravia (kunstenares zonder ambitie) zijn natuurkrachten de echte hoofdpersonen in deze 'onromanse' roman over de natuur als tegenmacht.

Een steeds groter aantal bomen besluit het heft in eigen hand te nemen. Wonderbaarlijke verdwijningen en verschijningen gaan hand in hand en de wereldorde wordt bedreigd. Dat vinden althans de presidenten van Amerika, Rusland en China. Er breekt een ‘war on trees’ uit die niet alleen bomen treft, maar de hele maatschappij. Zelfs de taal krijgt klappen.

‘Het Huis van de Literatuur heeft vele kamers. De roman De boom laat u alle hoeken van al die kamers zien.’ – A.F.Th. van der Heijden

‘Een even adembenemende als zuurstofverschaffende roman die als een schitterende oerdreun in het hoofd van de lezer blijft nagalmen.’  – René ten Bos, ex-Denker des Vaderlands

Govert Derix is schrijver, filosoof en adviseur voor maatschappelijke ontwikkelingen. Hij publiceerde boeken (fictie en non-fictie) over uiteenlopende onderwerpen, waaronder Ayahuasca, een kritiek van de psychedelische rede (De Arbeiderspers), dat werd genomineerd voor de Socratesbeker.

pro-mbooks3 : libris