Interview Annejet van der Zijl: Fortuna's kinderen

zondag 21 november 2021 15:30
Interview Annejet van der Zijl: Fortuna's kinderen

Zondag 21 november om 15.30 uur wordt Annejet van der Zijl geïnterviewd over haar nieuwe boek ‘Fortuna’s kinderen; Een trans-Atlantische familiekroniek’.

Wil je erbij zijn: meld je aan via [email protected]

FORTUNA'S KINDEREN

Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste 'grote' boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

Fortuna's kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schreef tot dusver zeven non-fictieboeken en één fictieboek, die allen bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

 Biografie

1998 Jagtlust

2002 Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt 

2004 Sonny Boy

2009 Bernhard, een verborgen geschiedenis

2009 Gerard Heineken

2015 De Amerikaanse prinses

2020 Boekenweekgeschenk Leon & Juliette

pro-mbooks3 : libris