Kinderboekenweek: Boekpresentatie Lilian Kars en Steffie Padmos : De Berg van Ilias

woensdag 11 oktober 2017 15:00
Kinderboekenweek: Boekpresentatie Lilian Kars en Steffie Padmos : De Berg van Ilias

 

Woensdag 11 oktober om 15.00 uur ben je welkom bij  de feestelijke presentatie van de het  tweede gezamenlijke boek van Lilian Kars en Steffie Padmos: De Berg van Ilias.

Lilian Kars zal een vrolijke interactieve inleiding houden over het idee achter De Berg van Ilias en vervolgens het eerste exemplaar presenteren aan een vertegenwoordiger van Het Vergeten Kind, de stichting die een deel van de opbrengst van het boek ontvangt. Na de presentatie van het boek leest Lilian voor uit Hee, ik ben Zee!, het eerste boek van het duo dat vooral gericht is op jongere kinderen, maar ook een diepere laag heeft die geschikt is voor oudere kinderen en volwassenen.

 

 

 

 

Na het Engelstalige More than a me en de Nederlandse versie Hee, ik ben Zee! die vorig jaar het licht zag, zijn vanaf 12 oktober zowel de Engelstalige Ilias’ Mountain als de Nederlandstalige versie De Berg van Ilias officieel verkrijgbaar.

Het inzicht van Ilias

Ilias’Mountain/De Berg van Ilias is het tweede geïllustreerde boek van Lilian Kars en Steffie Padmos. Het boek is geschreven voor een iets oudere doelgroep dan Hee, ik ben Zee! en is een echt kijk-, lees- en discussieboek voor kinderen vanaf groep zeven en hoger. Net als Hee, ik ben Zee! is het verhaal gebaseerd op een quote van een wijsgeer. In De Berg van Ilias staat de uitspraak ‘Het gaat er niet om waar je naar kijkt, maar om wat je ziet’ van Henry David Thoreau centraal. Dankzij zijn grote vriend de bakker van het dorp maakt Ilias kennis met deze leefregel. Hij leert dat dat een mens misschien een zware rugzak kan hebben maar dat het er om gaat wat je er mee doet. Dit inzicht verandert niet alleen het leven van Ilias, maar ook van de mensen om hem heen.

Iedereen die het boek koopt krijgt vanmiddag een mooie poster van een van de afbeeldingen.

pro-mbooks2 : libris