Kinderboekenweek: Gruwelijk eng

woensdag 4 oktober 2017 09:00
Kinderboekenweek: Gruwelijk eng

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. Het thema is: Griezelen. Onder het motto: Gruwelijk eng! De boekhandel staat vol met spannende boeken waarin enge griezels en griezelige engerds een rol spelen. Dus kom maar langs… als je durft!

 

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft loeispannend te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt – de grens tussen fictie en werkelijkheid – ligt voor ieder anders. Monsters, spoken, nachtmerries, zombies, schaduwen, angsten, heksen, achtervolgers: er is een moment dat ze onder je huid of onder je bed kruipen. Door over ze te lezen kun je ze bedwingen, want het ‘kwaad’ wordt meestal wel overwonnen .

De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk, ‘Kattensoep’, is Janneke Schotveld, bekend van o.a. de populaire kinderboekenreeks Superjuffie.  Dit krijg je cadeau bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 is geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden. ‘Knikkeruil’  is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop voor € 6,95. Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.

 

 

pro-mbooks3 : libris