Kinderboekenweek: Manon Berns: Het Picasso mysterie

zondag 15 oktober 2017 14:00
Kinderboekenweek: Manon Berns: Het Picasso mysterie

Zondag 15 oktober om 14.00 uur  komt Manon Berns voorlezen en ze vertelt met behulp van veel afbeeldingen over haar boeken, het kubisme en Picasso.

In vier groepen spelen de kinderen een spel. De klok tikt. Lukt het om de code te kraken, de cijfer sloten van het ladekastje te openen en het Picasso mysterie te ontrafelen?

 

Hoe kunnen kinderen kunst nou saai vinden, vraagt Manon zich af. Kunst is soms grappig, raar, spannend, anders of niet te begrijpen, maar saai? Om dat te laten zien besloot ze de Blockbusters-serie te schrijven, met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol. Vanmiddag staat Picasso centraal.

De Blockbusters - serie van kunstkenner Manon Berns kan het beste beschreven worden als ‘Dan Brown voor jongeren’. De boeken gaan over de 11-jarige Storm en zijn beste vriend Jimi. Samen vormen zij de Blockbusters: een geheim genootschap van twee heel nieuwsgierige ontdekkers. Storms moeder is restaurateur van schilderijen. In ‘de bunker’, haar atelier aan huis, onderzoekt zij regelmatig wereldberoemde meesterwerken.

Het Picasso mysterie

In Het Picasso Mysterie vermoeden de Blockbusters dat het beroemde schilderij ‘De jongedames van Avignon’ van Picasso uit het restauratieatelier van Storms moeder gestolen gaat worden. Hun speurtocht naar de dader leidt hen helemaal tot in Parijs langs Afrikaanse maskers en de geheimzinnige Orde van Martinisten.

pro-mbooks3 : libris