Kinderboekenweek: Wetenschapsquiz en minicollege door Esther Walraven: WAAROM je eigen SCHETEN soms niet zo erg STINKEN!

zondag 8 oktober 2017 16:00
Kinderboekenweek: Wetenschapsquiz en minicollege door Esther Walraven: WAAROM je eigen SCHETEN soms niet zo erg STINKEN!

Wetenschapsquiz en minicollege door Esther Walraven: WAAROM je eigen SCHETEN soms niet zo erg STINKEN! 


Zondag 8 oktober om 16.00 uur komt Esther Walraven vertellen:  Waarom ruiken je eigen scheten (meestal) niet zo vies als die van een ander? Welk eten heeft je lijf allemaal nodig? Waarom ga je boeren als je prik drinkt? En waarom word je blij van chocolade? Je kunt ook meedoen aan de schetenquiz.

 

 

WAAROM je eigen SCHETEN soms niet zo erg STINKEN! is een informatief en grappig boek over eten en je lijf voor nieuwsgierige kinderen. Meer dan vijftig verschillende onderwerpen worden op een toegankelijke en vlotte manier besproken. Je leert er niet alleen veel van, het is ook nog eens heerlijk om te lezen. Een boek om van te smullen!

Esther Walraven is universitair docent psychologie en schrijfster. In 2014 debuteerde zij met het avontuurlijke jeugdboek Het magische wereldfeestenboek (Clavis), dat zij schreef samen met Li Lefébure. Haar tweede boek, Waarom achtbanen te gek zijn! (Van Goor, 2015), is een informatief en grappig boek over psychologie, boordevol weetjes over hersenen en gedrag. In februari 2016 verscheen haar YA-debuut, Daan & Nadia (Van Goor, 2016), een aangrijpend verhaal over twee jongeren; de een worstelt met het leven, terwijl de ander vecht tegen de dood. WAAROM je eigen SCHETEN soms niet zo erg STINKEN!  Is haar vierde boek.

Naast kinder- en YA-boeken schrijft Esther, onder de naam Esther Bakker, ook studieboeken voor het Hoger Onderwijs (Noordhoff Uitgevers)

pro-mbooks2 : libris