Hatsjie... het verkouden olifantje Bram in onze winkel

zaterdag 13 oktober 2018 16:30
Hatsjie... het verkouden olifantje Bram in onze winkel

Op zaterdag 13 oktober om 16:30 uur vertellen schrijver Joep de Jong en illustrator Annelies Vossen over het verkouden olifantje Bram in hun nieuwe boek ‘Hatsjie!’ Olifantje Bram is er ook bij! Kom luisteren naar zijn verhaal en met hem knuffelen! Hopelijk is hij niet al te verkouden… Misschien kun jij een zakdoekje voor hem meenemen?

Over ‘Hatsjie!’

Bram de olifant is hartstikke verkouden en moet heel vaak niezen. Als hij door het bos loopt, komt hij de koningin tegen en wil haar begroeten. Maar op dat moment moet hij niezen en een grote klodder snot komt terecht in het haar van de koningin. De koningin heeft een heel chic diner en kan daar dus zo niet naar toe. De hofkapper kan helpen, maar wel met een heel drastische maatregel….

De recensie van Didi Kleinsma- de Boer bij Biblion

Prachtig oblong prentenboek, met een komische, in groene, wat rommelige letters gedrukte tekst (acht tot tien regels per pagina) Illustraties over de hele bladzijde op bijna elke pagina. Ze zijn gedetailleerd, in zachte kleuren en sluiten perfect aan bij de tekst, met name door de gezichtsuitdrukkingen. De pastelachtige kleuren geven de stemming aan. Heel leuk humoristisch en fantasierijk prentenboek voor kleuters vanaf ongeveer 4 jaar, dat het zeker ook in de kleuterklas goed zal doen.

Over Joep en Annelies

Joep de Jong vertelde vaak verhaaltjes aan zijn kinderen toe ze klein waren. Op hun verzoek heeft hij ze eindelijk opgeschreven. Dit is het eerste verhaal over een verkouden olifant.

Annelies Vossen maakte jarenlang illustraties voor verschillende uitgeverijen. Het leukste om te tekenen vindt ze sprookjes en dierenverhalen.

Dit evenement is gratis toegankelijk.

Vragen? Stuur een mailtje: [email protected]

pro-mbooks2 : libris