Kinderboekenweek Maastricht: De kleuren van Octavia

woensdag 3 oktober 2018 15:00
Kinderboekenweek Maastricht: De kleuren van Octavia

Woensdag 3 oktober 0m 15.00 uur kun je luisteren en meespelen en meezingen met  “ De kleuren van Octavia!”, een muzikaal verhaal gespeeld door Trees Verburg en Toine Sporcken.

" De kleuren van Octavia", is een verhaal over kleuren, emoties en  muziek en de samenhang daartussen.  De naam Octavia is een verwijzing naar " octaaf", ( 8 noten van de toonladder), de 8 armen van de octopus en de 7 (8) kleuren van de regenboog!

Dit evenement is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

Octavia

Kleuren zijn als muziek. Je kunt ze niet missen.

Octavia, de inktvis, zwemt met haar 8 armen soepel en lenig door het water. Het lijkt wel of iedere arm een eigen leven leidt, alsof iedere arm zelf kan denken! En dat is ook zo. Octavia is niet alleen heel slim, ze kan ook inkt spuiten. Maar het allerknapste van Octavia is wel: ze kan steeds van kleur veranderen. Komt ze in de buurt van een rood koraal-kasteel, dan wordt ze zelf ook rood. Ontmoet ze de oranje clownvisjes, dan wordt ze zo oranje en vrolijk als alle visjes bij elkaar. Ze heeft uiteindelijk alle kleuren van de regenboog en ziet er prachtig en heel artistiek uit. Als dan ook nog blijkt dat het rode koraal-kasteel ooit een theater was en dringend om nieuwe artiesten verlegen zit, komt Octavia wel heel goed te pas! Een verhaal over kleuren en emoties. Bovendien worden de kleuren van de regenboog gekoppeld aan de "kleur" van de 7 toonsoorten…

pro-mbooks2 : libris