Remco Campertmiddag

zaterdag 6 oktober 2018 13:00
Remco Campertmiddag

Ter gelegenheid van de publicatie van de biografie over het leven en werk van Remco Campert ‘Een knipperend ogenblik’ door Mirjam van Hengel vindt er op 6 oktober van 13:00 tot 18:30 uur in Lumière Cinema een speciaal eerbetoon plaats aan de schrijver met een gevarieerd programma. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Dominicanen.

 

Dichter, columnist en schrijver Campert bouwde sinds de jaren vijftig een aanzienlijk oeuvre op en ontving diverse onderscheidingen voor zijn werk.

Het programma

13.30-14.30 uur

Lezing Mirjam van Hengel over ‘Een knipperend ogenblik’ De biografe sprak gedurende twee jaar wekelijks met Campert en kreeg inzage in zijn archief. Het leidde tot een “portret van het leven en werk van een geliefde schrijver bij wie altijd te lezen is wat er op zijn pad terecht kwam”. Zij vertelt vanmiddag over haar aanpak en contact met de schrijver.

Na afloop boekverkoop + signeersessie.

14.30-15.00 uur

Muzikaal intermezzo verzorgd door Intro in Situ. Gedichten van Remco Campert voorgedragen door dichter Roderik Povel zullen worden begeleid door improvisaties van The Monochrome: Bart van Dongen op harmonium, melodica, stem en Korg MS20; Richard van Kruysdijk electronica, live sampling, tenori-on en modulaire synthesizer; Jeroen Doomernik op trompet, flugelhorn, Casio VL1 en effecten.

15:00 - 16:30 uur

Een poëtische wandeling door de Lage Fronten met gedichten van Remco Campert o.l.v. Jet van Aalst en Liesbeth Vonhögen. (stevig schoeisel aanbevolen).

16.30 uur -17.00 uur
Pauze
Tijdens de pauze is er de mogelijkheid boeken van Boekhandel Dominicanen te kopen en te ontspannen met een drankje.

17.00-18.20 uur
Documentaire ‘Verloop van jaren’: dichter bij Remco Campert. Film uit 2016 van John Albert Jansen in gesprek met de schrijver over weemoed, vergankelijkheid en de naderende dood en de poëzie als levenselixer.

‘De dichter schittert in de documentaire.’ – Het Parool
‘De documentaire is een prachtig document over de 86-jarige dichter, maar het gebakkelei tussen Remco en zijn vriendin Deborah geeft de film een stiekem net zo interessante ‘Scènes uit een huwelijk’-draai.’ – DWDD

 

Tickets

Er zijn verschillende tickets te verkrijgen voor deze middag.

All-inticket: €15
Boekpresentatie, muziek, poëziewandeling, documentaire en 1 drankje
Combiticket: €10

boekpresentatie, muziek, poëziewandeling en 1 drankje
Filmticket: €7,50
Enkel documentaire

Indien u de dag zelf pas besluit om deel te nemen aan de middag, kunt u nog een kaartje kopen bij de stand van Boekhandel Dominicanen in Lumière!

Het all-inticket en het combiticket zijn verkrijgbaar bij de klantenservice van Boekhandel Dominicanen of te bestellen via: [email protected] Losse filmtickets zijn enkel verkrijgbaar via de website van Lumière: www.lumiere.nl

Aan deze middag werken mee: Intro In Situ, Vlam, Maastricht Boekenstad, Lumière Cinema en Boekhandel Dominicanen. 

pro-mbooks3 : libris