Het Parcours in Boekhandel Dominicanen

zondag 11 september 2016 12:30
Het Parcours in Boekhandel Dominicanen
De 21ste editie van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht, vindt dit jaar plaats op zondag 11 september van 12.00-19.00 uur. Ook in Boekhandel Dominicanen zijn er vanaf 12:30 concerten.

 

Tijdens Het Parcours geven theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht geven amateurs en professionals dan sprankelende optredens en organiseren een variëteit aan activiteiten.

 

Het programma in Boekhandel Dominicanen

 

12:30 Stichting Muziek Jong voor Oud

13:30 Stichting Muziek Jong voor Oud

14:30 Stichting Muziek Jong voor Oud

Jong Talent en Maatschappelijke en Cultuur Participatie 

De Stichting Muziek Jong voor Oud organiseert sinds 2007 jaarlijks vele concerten en workshops in zorginstellingen en daarbuiten en begeleidt/ondersteunt jonge musici om hun eigen artistieke identiteit te ontwikkelen op kwalitatief hoog niveau. Daarnaast wil Muziek Jong voor Oud kwetsbare ouderen en burgers, kinderen en anderen op een laagdrempelige wijze laten deelnemen aan cultuur, waardoor beide partijen ook iets voor elkaar kunnen betekenen en met elkaar kunnen genieten van cultuur. Muziek Jong voor Oud is een verrijking van het culturele landschap in Limburg omdat zij de enige organisatie is met een unieke verbindende kracht tussen cultuur & jong talent, maatschappelijke & culturele participatie en zorg.

St Muziek Jong Voor Oud

 

15:30 Maos en Neker

Zang en Toneelgezelschap

Het Maastricht amateur zang- en toneelgezelschap “Maos en Neker” heeft heel wat noten op haar zang en laat sinds 1982 letterlijk en figuurlijk van zich horen.
In de loop van de afgelopen 30 jaar heeft het koor dankzij haar enthousiasme, inzet en veelzijdigheid blijk gegeven van een lange adem. Inmiddels heeft Maos en Neker al heel wat muzikale theaterproducties in het Maastrichts dialect op de planken gebracht en zich op die manier sterk gemaakt voor het behoud van een typische vorm van Maastrichtse volkscultuur. Het koor heeft een zeer divers repertoire waarbinnen zowel, musical, operette en hedendaagse stukken een belangrijke plek innemen.

Maosenneker _307x 171


16:30 Fenna Ograjensek en Roger Braun

Opera- en concertrepertoire 

Fenna Ograjensek, sopraan, is een veelgevraagd én veelzijdige zangeres.  Ze voelt zich als een vis in het water in opera- en concertrepertoire, maar zet ook graag haar tanden in kamermuziek en nieuwe composities van hedendaagse componisten. Zij staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek.

Fenna -ograjensek _307x 205

17:00 Ghesellen van den Sanck

 

Deze concerten zijn gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

pro-mbooks2 : libris