Optreden en signeren Iris Hond

zondag 4 september 2016 12:30
Optreden en signeren Iris Hond
Zondagmiddag 4 september zal Iris Hond van 12:30 tot 13:30 een optreden geven en haar nieuwe album 'Dear World' signeren.

 

Album 'Dear world'

Op 2 september 2016 wordt het nieuwe album van Iris Hond uitgebracht getiteld ‘Dear World’. In 2012 maakte Iris haar debuut met haar eerste album ‘Iris Hond’. Na vele concerten, zowel nationaal als internationaal, besloot Iris een nieuwe weg in te slaan en een album te produceren met alleen eigen composities. Dit deed ze de afgelopen 3 jaar samen met de legendarische componist/ producer Patrick Leonard (Madonna/Leonard Cohen). Na sessies in New York, Los Angeles en Amsterdam resulteerde dit in 9 unieke eigen werken die samen het album ‘Dear World’ vormen. Het album is een grensverleggende mix van klassieke muziek en moderne pop-elementen. Op ‘Dear World’ hoor je Iris als één van de beste jonge klassieke pianisten van dit moment, maar ook wat voor een getalenteerde componiste en bijzondere zangeres zij is.

Elke compositie is een persoonlijke brief van Iris aan de wereld. Dit album symboliseert een persoonlijke reis en is haar manier van communiceren en contact maken met het publiek.“Ik voel dat het nu de tijd is om mijn diepste gevoelens en emoties te uiten in mijn muziek. Ik was al langere tijd op zoek naar muziek waar ik me mee kon identificeren. Ik kon niet vinden waar ik naar naar op zoek was en kwam tot de realisatie dat ik zelf de mogelijkheid heb om mijn eigen verhaal te componeren”IRIS HOND. De release van het album zal ondersteund worden door een internationale marketingcampagne, zowel offline als online, social media, print media, televisie & radio en aansluitend een tour. “I’d Like to turn Iris’ voice into a blanket and wrap my baby in it” MICHAEL BUBLE Iris Hond werd in 1987 geboren en begon op haar 3e met pianospelen. Vanaf de eerste noot werd duidelijk dat er enorme talenten in haar schuilden. Op haar 14e werd ze toegelaten aan het Conservatorium in Den Haag. Dit was ook het moment dat ze op zichzelf ging wonen. Wonend in een piepklein appartementje, met moeite om rond te komen begon ze in restaurants & bars te spelen. Ook met haar ‘flying piano’, een piano op wielen, maakte ze de stad onveilig en speelde ze waar ze maar welkom was. Iris ontwikkelde zichzelf als iemand
die erg begaan is met de minder bedeelden van deze wereld en heeft concerten gegeven in o.m. ziekenhuizen en gevangenissen. Na jaren van discipline en internationale ervaring heeft Iris een prachtige carrière opgebouwd en heeft ze gestudeerd met Naum Grubert, John Perry, Leon Fleisher, Dimitri Bashkirov, Herbert Stessin & Natalja Troull. Ze studeerde Cum Laude af en kort daarna kreeg ze haar eerste platendeal aangeboden bij Decca, waar twee albums uit voorkwamen.


Daarnaast mocht ze twee shows openen voor Diana Ross in een uitverkocht Gelredome. Ze is tegenwoordig een graag geziene gast op de Nederlandse televisie en niet meer weg te denken uit het muzikale landschap.Haar interessante leven en vele ervaringen hebben haar alleen maar weten te inspireren. Met haar nieuwe album ‘Dear World’ worden haar diepste gevoelens zichtbaar en dit gecombineerd met haar unieke talent maken dit project sensationeel. Haar muziek is bedoeld om iedereen te raken.“A great spirit revealed” LEONARD COHEN.

Dit optreden is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

pro-mbooks3 : libris