Literatour week: NLYA on tour!

donderdag 14 september 2017 17:00
Literatour week: NLYA on tour!
Van 16 t/m 24 september is de Literatour, de boekenweek voor jongeren. Onze Young Adult Dome organiseert in die week diverse leuke activiteiten.
Waaronder op 14 september een bezoek van de auteursgroep NL YA on tour.
NL YA on tour is een exclusieve groep van samenwerkende Nederlandse young adult auteurs. Je kunt ze op 14 september ontmoeten, een praatje met ze maken én jouw boek laten signeren!
Verder geeft een van de schrijfsters, Jen Minkman, een interessante workshop. Wellicht heb jij er wel eens over gedacht om een young adult boek te schrijven?
Een van de meest gestelde vragen aan auteurs is: 'hoe begin je aan een boek?'. Veel mensen hebben een schrijfwens, maar niet iedereen slaagt erin een boek ook echt af te maken. Om je over de eerste drempel (het begin) te helpen, geeft Jen Minkman een workshop over hoe een goed begin het halve werk is, en hoe niet iedereen op dezelfde manier hoeft te beginnen!
Over de auteurs
Hilda Spruit

Hilda Spruit, is geboren in Bleiswijk als dochter van een middenstander. Ze woont samen met haar partner Ruud en heeft twee dochters en vier kleinkinderen.

Met haar voorliefde voor schrijven en de Nederlandse taal koesterde ze vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden maar één grote wens: schrijver worden. Als meisje van tien kroop ze achter de oude typemachine van haar vader en op haar twaalfde was haar eerste manuscript een feit. Toen ze zestien was, zette ze een punt achter het laatste woord van het tweede script. Helaas zijn beide manuscripten zoekgeraakt in een verhuizing, samen met vele gedichten van haar hand. Wegens gebrek aan tijd heeft ze daarna vele jaren niet meer kunnen schrijven.

Toen in 2004 haar eerste kleinkind werd geboren, heeft ze het verhalenschrijven weer opgepakt met de bedoeling iets blijvends voor de kleinkinderen achter te laten. Maar dit bleef niet alleen bij kinderverhalen en -gedichten, ook verhalen en gedichten voor volwassenen rolden uit haar pen.

Ze heeft onder andere korte verhalen geschreven voor Borre Leesclub en de Bobo en heeft op verzoek van Bureau Thuisfrontzaken Koninklijke Landmacht  'Het verhaal van Famke' geschreven. Dit boekje is speciaal geschreven ter ondersteuning van jonge kinderen (vier tot zeven jaar) van militairen die door defensie worden uitgezonden.

Haar Young Adult debuutroman Geestverwanten won in 2016 de Jonge Jury Debuutprijs. 

 

Klik hier voor meer boeken van Hilda Spruit >>

Chinouk Thijssen

 

Hoi, ik ben Chinouk Thijssen en ik ben YA-auteur. Ik schrijf young adult-thrillers voor Clavis Uitgeverij.

Hoe ben ik begonnen met schrijven? Verhalen verzon ik al toen ik nog op de basisschool zat (en dat is een tijdje geleden, want ik ben geboren in 1983), maar tien jaar geleden schreef ik pas mijn eerste boek. Na een paar jaar een vaste column gehad te hebben op Glamgirl.nl, Nietfris.nl en Fashion-Fever.nl vond ik dat het tijd was voor de volgende stap. Die korte stukjes waren leuk om te schrijven, maar ik kon er niet al mijn creativiteit in kwijt.

Mijn eerste boek heet Liefdesduivel en verscheen in 2009 bij Free Musketeers. Daarna volgden een columnbundel, een thriller en een Thriller on Demand (voor VrouwenThrillers.nl) en werden verschillende

kortverhalen in bundels geplaatst. Tussendoor recenseerde ik boeken voor Chicklit.nl en begon ik als freelance redacteur voor uitgeverijen te werken (zie het kopje ‘Redacteur’). De perfecte werkcombinatie voor een boekennerd was geboren.

Mijn YA-thrillers Blindelings en Hij is van mij zijn in 2015 bij Scelta Publishing verschenen. Wat recensenten en bloggers ervan vinden kun je onder het kopje ‘Recensies’ vinden. In 2018 zal mijn nieuwe YA-thriller verschijnen bij Clavis Uitgeverij.
 

Mijn YA-thrillers Blindelings en Hij is van mij zijn in 2015 bij Scelta Publishing verschenen.  In 2018 zal mijn nieuwe YA-thriller verschijnen bij Clavis Uitgeverij en inmiddels ben ik bezig met een trilogie.

 

Patricia Verlinde

Patricia Verlinde (1980) werd geboren in Eindhoven, maar verhuisde in 2003 voor de liefde naar Zeeland. Daar woont ze samen met haar man en twee kinderen.

Als kind zijnde had ze al een enorm rijke fantasie, onmogelijke dromen en een lust voor avontuur.

Dit werd bevredigd door het lezen van boeken en kijken van film of series. Het ontsnappen aan de werkelijkheid en je in een totaal andere wereld bevinden, vond (en vindt) ze nog steeds heerlijk.

Later kwam haar creatieve kant naar boven en ontdekte ze, dat door de verhalen zelf te schrijven, ze haar avonturen kon sturen en de werelden zelf kon scheppen. Iets wat ze graag met het grote publiek wilde delen. 

In 2014 werd deze droom werkelijkheid en debuteerde ze met de young adult-roman Het Antiserum. Een boek dat in recensies werd vergeleken met Twilight omsponnen met een spannende verhaallijn.

In 2016 kwam het langverwachte vervolg Bloedband uit. In dat jaar startte ze ook haar eigen uitgeverij genaamd Willowtreez. Een uitgeverij die zich vooral richt op Fantasy en Young adult-boeken.

Haar hobby’s zijn tijd doorbrengen met haar gezin, wandelen in de bossen, lezen, schrijven en binge watching op Netflix.

 

Klik hier voor meer boeken van Patricia Verlinde >>

 

 

Jen Minkman

Jen Minkman,  (1978) schrijft chicklit en young adult-boeken voor uitgeverijen Dutch Venture Publishing en Storm Publishers.

Jen werd geboren in Alphen aan den Rijn en verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Den Haag voor haar studie aan de Haagse Hogeschool. Na een uitwisseling, stage en masterstudie in Salzburg, Brussel en Cambridge kwam ze terug naar Den Haag en werd lerares Engels op een middelbare school. In haar vrije tijd speelt ze piano, gitaar of viool. Ook leest ze het liefst honderd boeken per jaar, en bij voorkeur schrijft ze er ook een paar! Vaak maakt ze zelf een soundtrack bij haar boeken, omdat muziek altijd een belangrijke rol voor haar speelt bij creativiteit.  
Tot dusver zijn haar boeken verschenen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Chinees en Afrikaans.

  
Mizt aan de Maas

Mizt aan de Maas is een Surinaamse/Nederlandse schrijver/artiest. Na in 2002 een hoogtepunt bereikt te hebben met het Suri hiphop duo MvP, vertrok Mizt naar Nederland om aan de Maas (Rotterdam) te gaan studeren en wonen. In de jaren sindsdien heeft hij regelmatig als solo artiest muziek uitgebracht en heeft zich verder ontwikkeld tot producer en songwriter.

Naast de muziek, prikkelde al jaren een andere schrijf ambitie en toen hij zich de ruimte en tijd gunde heeft Mizt eind 2014 zijn eerste roman, genaamd Quasa's Pepertje, gepresenteerd in boekhandel Donner in Rotterdam. Een samenwerking tussen zijn eigen onderneming Krosi ALM en uitgeverij Life. Quasa's Pepertje is een fictief avontuur van een jongvolwassen meisje, dat zich afspeelt in het tropisch regenwoud van Suriname. Dezelfde dag werd ook de titelsong van Quasa's Pepertje, "Godin van de Tropen", vergezeld met de theatrale videoclip gepresenteerd. In deze videoclip heeft Mizt de rol van Inheemse krijger Kesu op zich genomen, die helemaal weg is van de sterke jonge vrouw, Quasa. Sindsdien is Mizt aan de Maas te vinden op verscheidene festivals en literaire panels en discussies. Tijdens zijn optredens maakt Mizt aan de Maas een combinatie van spoken word/poëzie, DJ en akoestische(gitaar) hiphop, waarin hij ondersteund wordt door zijn stiefdochter Joni Jules Williams.

Begin 2017 presenteerde Mizt zijn hiphop/funk EP, "De Vonk".

Mizt is tevens mede-oprichter en organisator van het woordkunst evenement Alfabet Soep en is hij werkzaam als workshop docent (schrijven/rappen) op scholen.

 

Klik hier voor video's van Mizt aan de Maas >>

 

Vanessa Gerrits
Schrijfster Vanessa Gerrits is geen onderdeel van NLYA on tour, maar zal ook bij ons te gast zijn.

Vanessa Gerrits (11/12/1989) werd geboren en woont nog steeds in de Belgisch-Limburgse appelhoofdstad Sint-Truiden.

In 2010 behaalde ze haar Professionele Bachelor Journalistiek, waarna ze al snel besefte dat schrijven over feiten toch niet helemaal haar ding was. Fictie en fantasie daarentegen, zitten haar in het jonge bloed.
Sindsdien schrijft en publiceert ze fantasyverhalen voor young adults: een vleugje volwassen worden, met een stevige portie jeugdige verbeeldingskracht. Momenteel heeft ze twee YA-boeken op haar naam staan: Tweedehands Vleugels (2013) en Zilveren Vleugels (2014).

Wanneer ze niet aan haar eindeloze stapel manuscripten werkt, runt Vanessa de boekenblog 'Mijn B.I.E.B.' en is ze professioneel actief in de marketing- en communicatiesector als copywriter.

 

Klik hier voor meer informatie over Vanessa Gerrits >>

 

Deze Meet & Greet en workshop zijn gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

pro-mbooks3 : libris