Literatour week: Ook (op je 17de) een boek lanceren?

vrijdag 15 september 2017 16:00
Literatour week: Ook (op je 17de) een boek lanceren?

Van 16 t/m 24 september is de Literatour, de boekenweek voor jongeren. Onze Young Adult Dome organiseert in die week diverse leuke activiteiten, zoals een bezoekje van schrijfsters Nienke Pool en Joyce Roele! Allebei hebben ze inspirerende verhalen. Hoe is het bijvoorbeeld om op je 17de een boek te lanceren?

 

 

Nienke Pool

Nienke Pool is historica en dat zie je in al haar verhalen terug. Ze houdt van het verleden en schrijft daar vol enthousiasme over. Haar YA boek 'Falco en de gestolen Stympha's' is losjes gebaseerd op de Griekse Mythologie. Dus houd je van de Percy Jackson-boeken? Dan is Falco echt iets voor jou. In haar workshop "Hoe schrijf ik een YA verhaal/ Geef je verhaal een hart want dan klopt het" gebruikt Nienke haar kennis als recensent. Wat maakt een boek een goed boek? Wat zijn de meest gemaakte "fouten" die debutanten maken? Waarom loopt een verhaal zo vaak vast als je op 2/3 van het verhaal komt? Haar antwoord is simpel: maak een stevig geraamte want dan valt het kaartenhuis niet om. Hoe je dat moet doen? Kom naar haar workshop en leer hoe jij jouw verhaal in stappen op kunt bouwen. 

Joyce Roele

Joyce Roele vertelt haar inspiratie verhaal. Hoe is het om als 17-jarige een boek te lanceren? Wat zijn haar drijfveren en waar haalt ze de inspiratie vandaan?

De schrijfsters zullen op vrijdag 15 september vanaf 16:00u aanwezig zijn in Boekhandel Dominicanen.

Deze workshops zijn gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

   
Nienke Pool                                                                        Joyce Roele
pro-mbooks3 : libris