Ontdek de Limburgse wijnen

zondag 17 september 2017 16:00
Ontdek de Limburgse wijnen

Limburgse wijn is nog onbekend. Stichting promotie Limburgse wijnen zet zich in om daar verandering in te brengen.

Jules Odekerken, voorzitter van de stichting promotie Limburgse wijnen presenteert in deze oogstmaand de Limburgse wijnroutekaart.

Daarbij zal Stan Beurskens van wijndomein Sint Martinus in Vijlen een boeiend inkijkje geven over het runnen van een wijngaard in Limburg.    

Sinds enkele decennia is de wijnbouw terug in Limburg. En hoe..  In korte tijd zijn er in Belgisch en Nederlands Limburg al meer dan 50 wijngaarden aangeplant. Het aantal groeit nog steeds. De nieuwe Limburgse “route des vins”  brengt ze overzichtelijk in kaart.

De provinciale overheden zien het belang van deze ontwikkeling. Wijn en wijntourisme kan een economische impuls geven aan de regio. Limburg wordt een echte wijnregio.

Over de route de vin kaart

De vouwkaart biedt een overzicht van de wijngaarden in Belgisch Limburg en Nederlands Zuid Limburg. Tevens staan er terrassen op die Limburgse wijn schenken en restaurants die wijn spijs combinaties bieden. Bij veel wijngaarden wordt wijn verkocht en is er een mogelijkheid om te proeven. Het bezoeken van een wijngaard is een leuke ervaring. Voor grotere groepen worden ook rondleidingen gegeven. Het ene moment sta je tussen de druivenstokken, het andere moment tussen de wijnpers en de vaten.  Met het verhaal van de wijnboer erbij.

 

https://www.trouw.nl/samenleving/-als-mijn-vader-niet-ziek-was-geworden-was-ik-niet-op-mijn-17de-wijnboer-geweest-~a84785fe/

Stichting promotie Limburgse wijnen: www.routedesvins.nl

 

 

 

pro-mbooks3 : libris