Optreden gospelkoor The Albertsingers

zaterdag 30 september 2017 17:00
Optreden gospelkoor The Albertsingers

In het kader van Aangenaam Klassiek live op zaterdag 30 september zal om 17:00 de  gospelmuziek van het Duitse gospelkoor The Albertsingers door Boekhandel Dominicanen klinken.

Gospel is Engels voor evangelie. Gospelmuziek kent zijn oorsprong in spirituele liederen van zwarte Amerikaanse slaven in de 19de eeuw. Uit deze liederen, welke voor een deel uit de vermenging van traditionele protestantse Psalmliederen en vroegere Afrikaanse ritmes en zangstijlen bestaan, is in de loop van de 20ste eeuw, parallel aan blues en jazz in de USA een levendige Christelijke muziek ontstaan.

Vandaag de dag is Gospel in alle mogelijke populaire muziekstijlen te vinden in o.a. jazz, blues, soul, funk, hiphop en reggae.

Koorleider: Matthias Ortmann

Het koor staat onder leiding van Matthias Ortmann

Matthias Ortmann werd geboren in 1977 en is in het roergebied (Herne, Bochum) opgegroeid. Na een grondige voorbereiding op de Folkwang Musikschule in Essen is hij in Maastricht en later aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem/ Enschede gaan studeren. Hij is afgestudeerd als zanger en zangpedagoog op het gebied van Jazz en populaire muziek.

Matthias Ortmann zingt professioneel voornamelijk a capella. Hij heeft onder andere vijf jaar bij ‘6 Zylinder’ gezongen. Momenteel zingt hij bij ‘Kurz vor 6’ en ‘Add One’.

Hij leidt koren sinds 2002 in de muziekgenres Barbershop, Jazz, Pop en Gospel. Bovendien is hij actief als arrangeur en vocal coach en werkt aan de bevordering van jong talent met ‘JeKiSS’ en ‘JeKi’.

Klik hier om het volledige gospelkoor te bekijken >>

 

Dit optreden is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

Meer info over het programma tijdens Aangenaam klassiek live zal nog volgen!

pro-mbooks3 : libris