Presentatie Literair debuut van beeldend kunstenaar Robert Kruzdlo: Tussenmens

zondag 22 september 2019 14:00
Presentatie Literair debuut van beeldend kunstenaar Robert Kruzdlo: Tussenmens

Op 22 september a.s. verschijnt de eerste roman van beeldend kunstenaar Robert Kruzdlo onder de titel ‘Tussenmens’ bij Uitgeverij TIC in Maastricht.

De presentatie vindt plaats op zondag 22 september om 14.00 uur bij Boekhandel Dominicanen.

Robert Kruzdlo werd in 1949 geboren in New Jersey. Hij studeerde aan de Amsterdamse Rijksakademie van beeldende kunsten en exposeerde sinds die tijd in diverse landen, waaronder de VS, België, Frankrijk, Spanje en natuurlijk Nederland. Hij woont op dit moment in Spanje.

‘Het woordje Ik is een woordje dat aangeeft waar, wat en wie ik ben. Zonder het woordje ik besta ik niet. Maar, als tussenmens ben ik meer dan een ik alleen. Als Tussenmens, kunstenaar, moet ik me over dit enge tussengebied uitspreken; een nog niet verstandelijk, pas net ontdekt en beangstigend tussengebied. Een kleine evolutie.’

Tussenmens is gebaseerd op zijn levenservaringen en kennis van boeken, gesprekken met overgrootmoeder, oma en moeder en de geschiedenis van de kunsten. De kunsten horen thuis in het tussengebied van beleven en kennis. De kunstenaar moet daarover zijn verantwoording afleggen.

De roman is geschreven als een stream of consciousness, als een coming of age-boek van een zelfdenkend, zelfscheppend en zelfstandig opererend individu. Met een eigen stijl, een eigen kijk en een eigen verhaal.

Wilt u meer weten over het boek of de auteur, neem dan contact op met Uitgeverij TIC, 043-3262414, of kijk op www.uitgeverijtic.nl of op www.robertkruzdlo.com

pro-mbooks2 : libris