Tips van Danny

 

 

 

'Fantastisch, magisch, mooi, zéér transparant en akoestisch helder'

Hyperion CDA68048

Morton Feldman

For Bunita Marcus

Marc-André Hamelin

Onlangs ging er een lichte shock door me heen. Een opname op het label Hyperion van het piano solostuk ‘For Bunita Marcus’, gespeeld door niemand anders dan Marc-André Hamelin! Fantastisch, magisch, mooi en zoals we gewend zijn van dit Engelse audiofiele label, zéér transparant en akoestisch helder. Verdere superlatieven zal ik hier achterwege laten.

Eindelijk begint de waardering voor deze componist dan te groeien. Een oproep aan elk (‘minimal’) muziekliefhebber om deze cd in huis te halen. Geniet mee van deze rust in de hectiek van alledag; deel zo in deze betovering en kijk samen mee uit naar de volgende!

 

'Bach, maar dan met een andere pruik, een ander masker, een ander kostuum!'

Bach, maar dan met een andere pruik, een ander masker, een ander kostuum; een korte omschrijving van deze schitterende opname! Het tweetal, te weten Enrico Gatti (viool) en Rinaldo Alessendrini (Clavecimbel), staan garant voor hoogstaande uitvoeringen als deze. Op de aanbevolen cd spelen ze niet het standaardrepertoire, maar bewerkingen van onder andere twee gambasonates en de traversosonate. De orgeltriosonate BWV 1003 weten ze op hun kop te zetten en als een totaal nieuwe compositie van de grootste meester te laten klinken.

Waarschijnlijk zal Johann Sebastian bij het luisteren van deze opname zich net zo comfortabel hebben gevoeld als in een nieuwe 21e-eeuwse jas.

 

pro-mbooks2 : libris