Tips van Diana

Wie is boekverkoper Diana?

Mijn naam is Diana en in de boekhandel ben ik verantwoordelijk voor de inkoop van de afdeling non-books, tijdschriften en kranten.

Het is altijd weer een feestje om beurzen af te struinen op zoek naar leuke gadgets. Het is dan ook leuk om te zien dat klanten en collega's net zo enthousiast zijn over een artikel als ik.

Buiten al de non-books lees ik natuurlijk ook graag.

Specialiteit: non-books, tijdschriften en thrillers.

Schipbreuk van een leven

Hazelwoud

Melissa Albert

€ 19,99
De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice' oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice'moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt - de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma's verhalen. Alice' enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUDAlice heeft haar oma's fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waaróm hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma's sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achterkomen waar haar eigen verhaal begon... en vooral waar het misging?

'Een unieke aanrader'

Van Hazelwood moet je houden! Een groot, duister en grimmig Young Adult sprookje in een bijzondere, soms verwarrende sfeer. Maar zeker uniek en aan te raden.

De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice' oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen…

BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD!

Ik ben de nacht

Ethan Cross

€ 10,00
Voor de liefhebbers van de boeken van Karin Slaughter en haar hoofdpersonages Sara Linton en Will Trent Mijn naam is Francis Ackerman Jr. Ik ben de nacht, en ik wil een spel met je spelen. De paden van ex-­detective Marcus Williams en van Francis Ackerman Jr., een niets en niemand ontziende seriemoordenaar, kruisen elkaar in het kleine stadje Asherton in Texas. Ackerman speelt een spel met zijn slachtoffers en geeft hun een kans aan de dood te ontsnappen, een kans die in werkelijkheid zeer klein is. Marcus neemt de haast onmogelijke taak op zich om de seriemoordenaar te pakken en het zinloze geweld te stoppen. De pers over Ik ben de nacht‘Koude rillingen. Zelden zo’n huiveringwekkende seriemoordenaar tegengekomen.’ Dagblad van het Noorden ‘Cross weet de aandacht vast te houden met een aantal schokkende plotwendingen en een pakkend (open) einde: hierdoor is het wachten op het vervolg begonnen.’ Cleeft ‘Een sterke maag is een pre als je het boek openslaat dat inhoudelijk even duister is als het eruitziet.’ GPD

'Topthriller, spannend tot op het bot'

Deze bloedstollende pageturner speelt zich af op het platteland van Amerika, het land van freaks en seriemoordenaars. Ook nu is het weer raak en hoe!

Dertiger Marcus lijkt een rustig leven tegemoet te gaan als hulpje van de sheriff in een slaperig stadje. Maar wat in eerste instantie een rustige romance op het idyllische platteland lijkt te worden ontaardt in een klopjacht op serial killer Frans Akkerman. En daarbij is niets wat het lijkt. Wie is wie in het kleine dorp? Wat is de rol van de sheriff? Valt de reeks van moorden wel te stoppen.....

Topthriller, spannend tot op het bot en met een verrassend open einde waar deel twee zich al in aankondigt. Liefhebbers van Dexter, Kepler en Larsson hebben een hele goeie nieuwe zomerhit aan Ethan Cross.

pro-mbooks3 : libris