Tips van Erwin

Wie is boekverkoper Erwin?

 

"Als je een tuin en een bibliotheek hebt, heb je alles wat je nodig hebt"

- Cicero (106-42 v.C.) 

Cicero wist het twee millennia geleden al, een mens heeft niet veel nodig. Na een dagje tuinieren of ravotten met mijn zesjarig zoontje, lees ik het liefst in de hangmat tussen de welriekende rozen en weelderige klimmers.

Specialiteit: Fantasy, Engelstalige fictie en non-fictie.

Extra: Erwin is verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop van tweedehands boeken. Voor meer informatie hierover klik hier.

D

Michel Faber

€ 22,99
Dhikilo is anders dan de andere kinderen op haar school. Ze woont in een slaperig Engels kuststadje, maar werd geboren in een land dat eigenlijk niet bestaat. Haar ouders heeft ze sinds haar geboorte niet meer gezien. Het avontuur van Dhikilo begint wanneer plots de letter D volledig uit de taal verdwenen is. Dhikilo lijkt de enige te zijn die dit doorheeft. Om de D terug te krijgen betreedt zij met een overleden professor en zijn sfinx de magische wereld Liminus. Daar moet ze het opnemen tegen de Gamp, Liminus' verschrikkelijke dictator. Tijdens haar avontuur komt ze de meest wonderlijke wezens tegen. Kan Dhikilo voorkomen dat de Gamp de taal vernietigt? En kan zij, een meisje zonder verleden of land, uitvinden wie ze is en waar ze thuishoort?

'Warm pleidooi voor de herwaardering van ambachtelijk werk'

Michel Faber is, naast Haruki Murakami en Neil Gaiman, een van de weinige schrijvers van wie ik het nieuwste boek altijd wil lezen. Niet elk boek is even briljant, maar zijn werk is wel altijd origineel en verrassend. Tot zijn beste werk behoren onder andere 'The Crimson Petal and the White' en 'Under the Skin', maar D, een sprookje waarin de letter D plots volledig uit de taal is verdwenen, kan wel eens een moderne klassieker worden. Het boek is daarnaast ook nog eens prachtig vormgegeven. 

Cold skin

Albert Sanchez Pinol

€ 14,95
This creepy, paranoid and thrilling novel has become an international bestseller and cult classic

'Weird and somewhat creepy novel'

 

A short, weird and somewhat creepy novel that fans of H.P. Lovecraft and Edgar Allen Poe certainly will appreciate.

Genre: English literature

A little life

Hanya Yanagihara

€ 11,95
A novel of extraordinary intelligence and heart, a masterful depiction of heartbreak, and a dark and haunting examination of the tyranny of experience and memory.

'An emotional rollercoaster and an unforgettable tale'

 

Be prepared for an emotional rollercoaster and an unforgettable tale of woe.

Genre: English literature

The Girls

Emma Cline

€ 17,95
Girls, their vulnerability, strength, and desire to belong, are at the heart of this un-put-downable first novel set during the violent end of the 1960s in Northern California

'Superbly written'

 

A novel loosely based on the Charles Manson cult. The focus is not on the gruesome murders, but on the  girls living in the cult. Superbly written.

Genre: English literature

De Nix

Nathan Hill

€ 24,99
Samuel Anderson is een schrijver met een writer's block, een verveelde leraar op een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op het nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een ultraconservatieve politicus. Volgens de media is ze een linkse radicaal met een schimmig verleden, maar voor zover Samuel weet heeft ze altijd in een stadje in Iowa gewoond, waar ze trouwde met de eerste jongen op wie ze verliefd werd. Welk beeld van zijn moeder is waar? Vastberaden om het raadsel op te lossen - en daarmee eindelijk een manuscript voor zijn ongeduldige uitgever te hebben - besluit hij een openhartige en meedogenloze biografie over zijn moeder te schrijven. Daarvoor moet hij haar alleen eerst zien te vinden. En met haar kunnen praten zonder in huilen uit te barsten. Samuels zoektocht brengt de lezer van het rurale Midwesten naar het New York ten tijde van de economische crisis, en van de beruchte rellen in 1968 in Chicago naar het stadje Hammerfest in Noorwegen. Tijdens deze reis leert Samuel de waarheid over zijn moeder kennen, maar wordt hij ook gedwongen alles wat hij dacht te weten over haar leven, zijn familie én zichzelf in een ander daglicht te zien.

'Een bijzonder fraaie niet-chronologisch vertelde familiekroniek'

“Samuel Anderson is een schrijver met een writer's block, een verveelde leraar op een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op het nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een ultraconservatieve politicus.”

Dit niet bijster interessant gegeven is het startpunt van een bijzonder fraaie niet-chronologisch vertelde familiekroniek. Het perspectief wisselt tussen de verschillende protagonisten en geeft zo een onopgesmukt beeld van Amerika in de tweede helft van de 20ste eeuw en in het begin van de 21ste eeuw.  Een prachtige petite histoire.

pro-mbooks3 : libris