Tips van Harriët

Wie is Harriët?

 

Informatie over Harriët volgt snel.

Specialiteit: Geschiedenis, psychologie, pedagogiek, filosofie en spiritualiteit.

Dagboek van een natuurjongen

Dara McAnulty

€ 22,99
In zijn Dagboek van een natuurjongen houdt de vijftienjarige Dara McAnulty bij hoe zijn wereld verandert, van voorjaar naar zomer, van herfst naar winter, thuis, op school, buiten in de natuur en in zijn hoofd. Beeldend, ongepolijst, levendig en prachtig geschreven: in dit bijzondere boek wordt de wereld verkend vanuit het perspectief van een autistische tiener, die bezig is met huiswerk, examens en vriendschappen naast zijn leven als natuurbeschermer en milieuactivist. Vol ontzag en verwondering beschrijft Dara de bijzondere ontmoetingen in zijn tuin en in het wild, ontmoetingen met merels, zwanen, rode wouwen, kiekendieven, kikkers, paardenbloemen, leeuweriken, vleermuizen, pinksterbloemen, sneeuwhazen en allerlei andere soorten. Met eenzelfde kracht en warmte schildert hij een liefdevol en ontroerend portret van zijn familie: een hecht gezin dat zijn eigen weg zoekt in de wereld. Dagboek van een natuurjongen is een uniek boek van een zeer jong talent, dat nog lang zal blijven nazingen in het hoofd van elke lezer.

Recensie

WAT EEN WONDERMOOI BOEK IS DIT!

Door de manier van schrijven, trekt Dara, een autistische puber, jou zijn belevingswereld in.

Hij beschrijft zijn leven in het gezin waarin alleen de moeder niet autistisch is. Zijn moeite met sociale omgangsvormen en de drukte in zijn hoofd. En op beeldende wijze de rust die hij altijd weer vindt in de natuur waardoor zijn plezier in de natuur op de lezer overspringt.

Het hele dagboek door, voel, ruik en beleef je het bijzondere van alles wat buiten leeft.

No time like the future

Michael J. Fox

€ 21,99
In No time like the future – een optimistische kijk op mijn sterfelijkheid, deelt Michael J. Fox persoonlijke verhalen en observaties over zijn ziekte en gezondheid, het ouder worden, de kracht die uitgaat van familie en vrienden, en hoe onze perceptie van tijd wordt beïnvloed door de manier waarop we onze sterfelijkheid beschouwen. Doordacht en ontroerend, en met zijn kenmerkende gevoel voor humor, biedt Michael ons houvast met reflecties over het leven, over liefde en vriendschap, en over hoop.

Recensie

Inspirerend boek van Michael J. Fox, de acteur die al op zijn 29ste de ziekte van Alzheimer kreeg. Hij beschrijft  op een optimistische manier en met veel gevoel voor humor zijn dagelijks leven.

Onderstaande  quote uit zijn nawoord over het jaar 2020 geeft aan hoe hij in het leven staat: “Hoe onvoorstelbaar het nu ook is, er zijn altijd wel snippertjes hoop te ontdekken in het puin en dingen om dankbaar voor te zijn. Met dankbaarheid is optimisme vol te houden”

Met Nietzsche de bergen in

John Kaag

€ 21,99
John Kaag maakt in Met Nietzsche de bergen in twee filosofische reizen – als recalcitrante 19-jarige en als 36-jarige echtgenoot en vader. Tijdens beide reizen gaat Kaag al hikend op zoek naar de bronnen van Nietzsches filosofie en leven. Hij verweeft filosofische ontdekkingen met zijn eigen zoektocht naar een authentiek leven. De radicale ideeën van Nietzsche blijken verschillende dingen te betekenen tijdens verschillende momenten op de levensweg. En hiking blijkt de perfecte metafoor voor nietzscheaans leven: zelfs een flinke uitglijder maken is onmisbaar om te worden wie we zijn.

Recensie

Ik vind het een inspirerend boek, waarin Kaag een link legt tussen zijn eigen leven en dat van Nietzsche. Hij doet dit aan de hand van wandeltochten die Nietzsche ook heeft gelopen.

Zo laat hij zien dat filosofie echt van betekenis kan zijn in ons dagelijkse leven. En ook is er in dit boek een verband met het thema van de maand van de filosofie 2021: De natuur was hier.

Frappant detail: Paul van Tongeren heeft verschillende boeken over Nietzsche geschreven.

pro-mbooks3 : libris