Tips van Jolein

Wie is Jolein?

SPECIALITEIT

Fantasy

Avonturen romans

Spannende boeken met een historische achtergrond

Geschiedenis

Ready Player One

Ernest Cline

€ 12,50
We schrijven 2044. Sinds de Grote Recessie leeft een aanzienlijk deel van de wereldbevolking in schrijnende armoede. Als James Halliday kinderloos sterft, laat hij de hongerende mensheid een fantastisch spel na: OASIS, een onlinegame die door miljarden spelers tegelijk gespeeld kan worden. Kort na zijn dood blijkt dat hij drie sleutels in het spel verstopt heeft, die leiden naar een kluis waarin de rest van zijn erfenis ligt opgeborgen. Wie de sleutels vindt, wordt in één klap multimiljonair. De jacht op de sleutels voert honderdduizenden nerds, geeks en gamers terug naar de jaren tachtig van de twintigste eeuw, de tijd waarin Halliday opgroeide. In de popcultuur van the eighties gaan ze op zoek naar aanwijzingen – en naar geluk.

'The book is always better!’.

Wat een origineel en ontzettend spannend verhaal!  Wat doe je als de energiebronnen op aarde opraken en er enorme schaarste en armoede heerst? Wat als je dan kunt vluchten naar een Oasis waar je kan zijn wie je wilt zijn? Miljarden mensen vluchten in 2045 naar deze onbegrensde virtuele wereld. Dan overlijdt de maker van de Oasis en wordt zijn testament openbaar gemaakt. Wie als eerste het Easter Egg vindt - het antwoord ligt verstopt in zijn fascinatie voor de jaren 80 - wint zijn hele bezit inclusief de Oasis!  Een massale zoektocht is het gevolg, die zowel in de virtuele-  als in de ‘echte’ wereld vergaande en schokkende gevolgen heeft!
 
Tijdens het lezen merk je eigenlijk niet dat je in een virtuele wereld zit. Zo is het ook voor de hoofdpersoon, want hoe écht is zijn ‘echte’ wereld nog? Wat moet het aantrekkelijk zijn om in een andere wereld te verdwijnen als de wereld waarin je je bevindt zo waardeloos is. Kortom een heel krachtig concept en ik ga zeker de film kijken, maar je weet: ‘The book is always better!’.

Zes dagen

Ryan Gattis

€ 19,99
Op 29 april 1992 om 15.15 uur spreekt een jury in Los Angeles twee agenten vrij van de aanklacht van excessief geweld tegen Rodney King. Minder dan twee uur later staat de stad, toch al een kruitvat van rassenhaat, in brand. Wat volgt is een orgie van rellen en geweld die zes dagen aanhoudt.Er vallen zestig doden. Maar wat weinigen weten is dat terwijl de stad brandt, gangs hun kans schoon zien om elkaar ongestoord te lijf te gaan. Daarbij wordt een onbekend aantal mensen vermoord.In deze adembenemende en filmische literaire meesterproef zoomt Ryan Gattis in op zes levens die met elkaar verbonden zijn in deze gruwelijke en angstaanjagende omstandigheden. Twee gangsters, een tacoverkoper, een verpleegster, een graffiti-artiest, een brandweerman: samen tonen ze ons het wild kloppende hart van LA. Een complexe en fascinerende stad die even warmbloedig is alsdreigend.Gattis is een groot nieuw talent. Voor deze ambitieuze roman drong hij diep door tot de gang scene in LA – een relevant, wreed en betoverend epos over misdaad, ras, wraak, loyaliteit en liefde in de chaos van South Central LA.

'Een aangrijpend en verbijsterend verhaal'

Een aangrijpend en verbijsterend verhaal over de rellen die in 1992 ontstaan nadat de agenten die Rodney King bij een arrestatie in elkaar sloegen worden vrijgesproken. In het boek volg je maar liefst 17 verschillende personages die allemaal verbonden zijn met de chaos die hierna in Los Angeles heerst. Het is verbijsterend om te lezen hoe gangsters koelbloedig met elkaar afrekenen en hoe hulpverleners en inwoners aan de andere kant  de orde proberen te herstellen. Het verhaal is erg goed geschreven. De wisseling van personages is totaal niet verwarrend, maar schept juist orde in de beschreven chaos. Absoluut een aanrader!

Het Pauluslabyrint

Jeroen Windmeijer

€ 7,99
RESERVEER NU ALVAST!Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al drie meter de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed. Als kort daarop universitair docente Judith Cherev en hoogleraar Arnold van Tiegem verdwijnen, ziet archeoloog Peter de Haan zich gedwongen op onderzoek uit te gaan. Hij stuit op een deel van de vaderlandse geschiedenis dat niet voor niets eeuwenlang verborgen was gebleven. Leiden schudt op zijn grondvesten. Hora est, maar wiens uur heeft geslagen?Windmeijers eerste boek werd door pers en boekhandel met open armen ontvangen; in Leiden, en ver daarbuiten. Met Het Pauluslabyrintvestigt hij zich definitief als grootse verhalenverteller. Zijn thrillers zijn plotdriven, superslim en ontzettend origineel.'Ambitieus debuut. Een intelligente intrige met meer respect voor religie en subtieler dan de Da Vinci Code.' - Vrij Nederland ****'Spannend en tot in detail herkenbaar.' - Alexander Pechtold'Jeroen Windmeijer ontpopt zich tot een Nederlandse Dan Brown. Een stevige thriller met historische dwarsverbanden.' - De Telegraaf'Weergaloos! In één adem uitgelezen. Een intelligente pageturner.' - Fik Meijer

‘Interessant, intrigerend en razend spannend!’

‘Interessant, intrigerend en razend spannend!’
Zo zou ik Het Pauluslabyrint willen omschrijven. Wat een goed boek! Windmeijer zuigt je vanaf het eerste hoofdstuk een superspannende speurtocht in, waarin je mee op zoek gaat naar de ontrafeling van oude archeologische en religieuze geheimen. Onder aanvoering van archeoloog Peter de Haan. De ‘onthullingen’ die de archeoloog tijdens de speurtocht doet, lijken zo echt dat daardoor je kijk op het geloof verandert.
Heerlijk ook om met Peter naar de verbanden te zoeken waardoor alle puzzelstukjes uiteindelijk op hun plek vallen. Tip: als je op tijd naar bed wilt, dit boek vooral niet meenemen, want je blijft lezen......

De gevleugelde

Arthur Japin

€ 26,99
Alberto Santos-Dumont groeit op in de afgelegen binnenlanden van Brazilië. Hij droomt ervan te kunnen vliegen zoals de helden in de boeken van Jules Verne. Wanneer hij ontdekt dat hun avonturen verzonnen zijn, legt hij zich daar niet bij neer. Hij vertrekt naar Parijs, zet de werkelijkheid naar zijn hand, en wordt de eerste mens die door de wolken navigeert. De ware geschiedenis van deze vergeten pionier en zijn gestolen hart voert van Zuid-Amerika naar de Parijse belle époque – een spectaculaire historische roman. Hoe verbeeldingskracht en passie de wereld kunnen veranderen!

'Opnieuw een prachtige historische roman van Arthur Japin'

Opnieuw een prachtige historische roman van Arthur Japin. ‘De gevleugelde’ is de bijnaam van de Braziliaanse uitvinder Alberto Santos-Dumont. Hij is voortdurend bezig met het vinden van een manier om de mens te laten vliegen. Het personage Alberto komt dichtbij je als lezer en het is geweldig om zijn worsteling met de vliegtechniek te volgen. Vliegen is voor ons namelijk zo normaal, maar in die tijd was dit een haast onbereikbare droom. Arthur Japin is een hele slimme en ervaren schrijver. Voortdurend maakt hij een sprong in de tijd of wisselt hij van levensfasen, waardoor je als lezer wordt vastgehouden. ‘De gevleugelde’ is daarnaast geschreven in een literaire beeldtaal die absoluut prachtig is!

De Vliegende Hollander

Frank van Pamelen

€ 22,99
Pasen 2016. Professor Olivier Huizinga arriveert in de Zeeuwse havenplaats Terneuzen, voor een werkweekend met een Vlaamse collega. Die blijkt echter dood in zijn hotel te liggen. Bij het lijk wordt een brief aangetroff en met een fragment uit de wereldberoemde legende van De Vliegende Hollander. Samen met rechercheur Kristel Marchand gaat Huizinga op onderzoek uit. Onmiddellijk zitten ze tot over hun oren in een historisch wespennest vol oosterse gevaren. is een spannende speurtocht langs vergeelde romanregels, raadselachtige afb eeldingen en religieuze relikwieën. Wat is feit en wat is fi ctie? Berust de eeuwenoude legende op waarheid? Heeft het mysterieuze spookschip echt bestaan? En zo ja, wat had het dan werlkelijk aan boord?

'Een leuke, spannende en informatieve thriller'

Een razendsnelle thriller, waarin dwarsverbanden worden gelegd en feiten worden vermengd met fictie. Literatuurhistoricus Prof. Olivier Huizinga raakt ongewild verstrikt in een spannende zoektocht als bij het lijk van zijn collega een brief met een stuk uit de legende van de Vliegende Hollander wordt gevonden. Op zoek naar een (lichtelijk schokkend) religieus relikwie ontrafelt hij de beroemde legende…

Een leuke, spannende en informatieve thriller! Als je van de boeken van Dan Brown en Jeroen Windmeijer houdt, is dit boek absoluut leuk om te lezen.

pro-mbooks3 : libris