Over de Libris Literatuur Prijs 2018

In 2018 bestaat de Libris Literatuur Prijs 25 jaar. De Libris Literatuur Prijs wordt toegekend voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman. Met de prijs is een geldbedrag van in totaal 65.000 euro gemoeid (2.500 euro voor de zes genomineerde auteurs en 50.000 euro voor de winnaar). De prijs is gemodelleerd naar de Britse Booker Prize. Dat houdt in dat er een longlist wordt gemaakt, gevolgd door zes nominaties, waarna tot slot de prijswinnaar wordt bekend gemaakt tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel te Amsterdam. De voorzitter komt uit een maatschappelijke sector buiten de literatuur. De overige vier leden zijn werkzaam als literatuurwetenschapper, criticus en/of auteur.

Alle informatie over de Libris Literatuur Prijs is te vinden op de officiële website van de organisatie: www.librisprijs.nl

De jury voor de 25ste Libris Literatuur Prijs is aan het werk gegaan en staat onder voorzitterschap van oud-Libris Literatuur Prijswinnaar Abdelkader Benali. Hij zal op 7 mei 2018 tijdens het traditionele galadiner in Amsterdam bekend maken welke roman de opvolger wordt van Alfred Birney’s De tolk van Java.

De jury bestaat verder uit:
Hans Bouman, literair criticus van de Volkskrant;
Johan de Haes, gewezen redacteur en literair recensent van de VRT;
Lotte Jensen, letterkundige aan de Radboud Universiteit te Nijmegen;
Judith Uyterlinde, programmamaker en uitgeefdirecteur World Editions Londen.

 

Data Libris Literatuur Prijs 2018

Bekendmaking longlist: 5 februari

Bekendmaking shortlist: 5 maart

Bekendmaking winnaar: 7 mei

pro-mbooks3 : libris