Winnaar Libris Literatuur Prijs 2018

Wees onzichtbaar van Murat Isik wint 25ste Libris Literatuur Prijs

7 mei 2018 - Wees onzichtbaar van Murat Isik heeft de 25ste Libris Literatuur Prijs gewonnen en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. De jury onder leiding van oud-Libris Literatuur Prijs winnaar Abdelkader Benali koos uit zes genomineerden de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018 voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. Murat Isik won met Wees onzichtbaar ook de Nederlandse Boekhandelsprijs 2018.

“Ondanks de zware thematiek weet de auteur op elegante en dikwijls humoristische wijze een belangrijk en ernstig verhaal te vertellen over een familie die zijn huis vindt in onze recente geschiedenis,” aldus de jury.”

(uit het juryrapport Libris Literatuur Prijs 2018)

Wees onzichtbaar

Murat Isik

€ 24,99

Winnaar boekhandelsprijs 2018. Wees onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

Quote van Manda Heddema van Boekhandel De Koperen Tuin, Goes

“Metin is een buitenstaander van nature, hij lijkt nergens echt bij te horen. Dit is een prachtig, meeslepend verhaal over het volwassen worden van een jongen die woont in een wijk die zich ook nog moet ontwikkelen tot een leefbaar geheel.”

Lees een deel van het juryrapport

pro-mbooks3 : libris